Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Timo Viinanen (boozeman_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 28.11.2004



Moi!

Kerrankin asuinpaikkani on optimaalinen halojen suhteen, sillä täällä Hämeenlinnassa pienellä alueella Kankaantaan kaupunginosaa näkyy jääkidepölyn aiheuttama, vaikkakin niin tavanomainen halonäytelmä parhaillaan. taivaalta löytyy 22r, a-pilari (ylä ja alapuolella horisontin), ys ja tavattoman kirkkaat saurit. Olen tiiraillut muita strategisia kohtia taivaalla, muta ainakaan toistaiseksi ei mitään näy.

Jääkiteitä on ilmassa niin paljon, että parhaimmillaan voi "koskea" eteensä syntyneitä sateenkaaren väreissä hehkuvia sivuaurinkoja.

Osa kiteistä lienee peräisin Vanahan voimalaitoksen täydellä teholla toimivien höyryturbiinien piipuista. Inversiokerros on noin 50-100m korkeudessa ja luulen että kiteet sataa sieltä alas. Osassa kaupunkia jääkidelautta on niin paksu, ettei aurinkoa edes näy.

Muuten sääolosuhteet ovat:

Ilmanpaine:.....1016.0 hPa
Lämpötila:.......-9.9 astetta
Kosteus:..........83%
Tuuli:.............0m/s, viimeisin tuulen suunta koillisesta.

PS: Nyt on ollut kauniita aurinkoisia päiviä ja joka päivä on näkynyt vähintää apilari, mutta odottakaahan vaan jos aurinko röyhtäisisi CME:n suoraan kohti maata. Täällä pilvet roikkuisi maassa ja vettä sataisi täydellä teholla. ;-)

-Timo 'Boozeman' Viinanen