Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jarmo Moilanen (moilanja_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 25.03.2004



Moi,

Ollinkin havainnot näkyvät kyllä halohuhtikuu 2003 -sivulla netissä (tosin 27.4. havainnon Olli oli näköjään piilottanut ikävästi vastausviestiin, joten se näköjään puuttuu sieltä, täytyy lisätä). Kyseinen sivu on periaatteessa halohuhtikuun 2003 havaintojen kooste. Sen vuoksi Ursa Minoriin (3/2003) koostin huhtikuun havainnot pelkästään postitse tulleista havaintolomakkeista, joista sain myös piirroksia kuvitukseksi, joten Ollin pelkästään sähköpostilla raportoimat havainnot jäivät siksi pois UMista.

Olen ennenkin todennut, että en takaa pelkästään sähköpostilla raportoitujen havaintojen päätymisestä Ursa Minoriin. Jonkin verran olen käyttänyt sähköpostitse raportoituja havaintoja UMissa, mutta aika satunnaisesti.

Pelkästään tähtihälyssä liikkuvia havaintoja ei näillä näkymin näy jatkossakaan Ursa Minorissa. En pidä niitä asiallisena "raportointina jaostolle". Ursa Minorissa esitellään vain jaostolle raportoidut havainnot...

Veikon esittämä automaattinen verkkoraportointi havaintotietokantaan on nähdäkseni tulevaisuus halojaostonkin kohdalla. Jahka se joskus saadaan toimivaksi. Silloin Ursa Minorissa voisi keskittyä itse haloihin ja havaintoneuvontaan tarkemmin, kun tavallisimmat havainnot olisivat netistä. Toki, hyvät havainnot jatkossakin esiteltäisiin UMissa. Verkkoraportoinissa on tosin ongelmana havaintojen tarkistaminen, jos kuvaa tai piirrosta ei ole tietokantaan tallennettu.

Kommentteja? Ja muutkin kuin Öhman voivat kommentoida...

Pyrin päivittämään tuon havaintoja-sivun ohjeineen huhtikuu 2004:ää ajatellen ensi viikonloppuna.

Terveisin,
Jarmo

> Moi!
>
> Tuli tästä mieleen se kun viime keväänä raportoin aktiivisesti haloista sekä
> tälle listalle että tähtihälyyn, niin miksi havaintojani ei kuitenkaan
> ollut ollenkaan Ursa Minorin halokoosteessa?
>
> Tapahtuuko sama tänä keväänä? Tuli vaan mieleen että kannattaako
> noita haloja raportoida ollenkaan jos ne taas pyyhitään sivuun...?
>
> terveisin, Olli
>
>
>