Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Timo Kinnunen (tkinnune_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 27.09.2002



Spaceweatherissä -
http://www.spaceweather.com/
- on nyt siisti oliko se nyt yläkovera Parry.

  Toinen juttu, se on vanhasta 7.2.1968 Hesarista:

  Vasta-aurinko näkyi Pohjois-Suomessa

  Oulu, 6.1. (LK) Erittäin harvinainen valoilmiö, ns. vasta-aurinko näkyi sunnuntaina juuri ennen auringon nousua monin paikoin Pohjois-Suomessa. Tietoja tästä on tullut mm. Posiolta, Kemijärveltä, ja eteläisimpää Limingasta.   Ilmiö näkyi klo 7.30-8. välisenä aikana. "Tuntuu todennäköiseltä, että valoilmiö on vasta-aurinko (Gegensonne) tai vierivasta-aurinko (Nebengegensonne). Joka tapauksessa ilmiö on johtunut auringon valon heijastumisesta jääkiteissä. Ilmiöön ja sen näkymiseen ovat vaikuttaneet monet yhtäaikaiset seikat", kertoi prof. Juhani Oksman.
  Valoilmiö oli vihertävän sininen kirkas valo, joka toisten tietojen mukaan liikkui, toisten pysyi paikoillaan. Liikkuminen saattoi aiheutua kulman muuttumisesta. Valoilmiö näkyi välillä pyöreänä ja muuttui pitkulaisemmaksi.

  • - -
  • nyt tulkinta lienee Kiirunasta laukaistun raketin aiheuttama bariumpilvi. Mutta mielenkiintoinen tuo halotulkinta, onko kellään aavistusta mistä referenssistä nuo saksankieliset nimet voisivat olla peräisin?

terv.
Timo Kinnunen