Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jarmo Moilanen (jarmom_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 05.02.2001



Ei, sammakon hyppely lumihangessa ei muistuttanut aurinkokaarta taivaalla...

Tuli vaan tuollainenkin aatos mieleen, kun tuossa alkuillasta (5-6.2.2001) näkyi kuulla varsin selvä ja kirkas pätkä horisonttirengasta ja sillä komeana möllykkänä 120 sivukuu.

Sattuu nimittäin olemaan tasan 5 vuotta (+1 päivä), kun näin Oulunsalossa (siis 4-5.2.1996) komean kuun display, jonka kuvista löytyy mm. Wegenerin ja Greenlerin vasta-aurinkokaaret. Toisin sanoen ennustus perustuu siihen, että tuon kuunäytelmän jälkeinen -96 kevät oli meikällä varsin hulvaton halojakso, pääsiäisenä neljä (4!) päivää putkeen pyramidihaloja, 27.4. näkyi mm. ylemmät Tapet, aurinkokaari, ala-aurinkokaari ja alavasta-aurinkokaari. Pikkusälän oheen mahtui kesäkuun alussa pyramidinäytelmä 35 renkaineen ja vielä kesäkuun loppuun näytelmä, jossa mm. Trickerit ja Greenlerin vasta-aurinkokaari... Niin, ja muuan Öhmankin onnistui valokuvaamaan kahdesti ala-aurinkokaaren kahden kuukauden sisään...

Joten, merkkejä on ilmassa... Toisaalta, voisin kirjoittaa paljon pitemmän tarinan siitä, miksi tuo kuun halo ei ole ennusmerkki, mutta se ei olisi niin kiva juttu.

Alkavaa kevättä...
Jarmo

PS. Joulu-Tammikuun havainnot tänne ja sassiin, joilla niitä on...

|====================

| Jarmo Moilanen
| Säräisniementie 250
| 91760 SÄRÄISNIEMI
|====================