Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Arto.Oksanen_at_hidden_email_address.net
Päiväyksen mukaan: 17.01.2001



En kuunnellut, mutta viikonloppuna luin kylläkin Keskisuomalaisesta kuinka joku meteorologi (nimeä en nyt muista) kommentoi Viitasaarella näkynyttä harvinaista(!) sateenkaarta(!!), joka oli näkynyt kalpeana ja vaaleana auringonpuoleisella taivaalla. Meteorologin mukaan sateenkaaria voi erityisissä olosuhteissa esiintyä talvellakin.

Lehden puolustukseksi on sanottava, että on siinä ollut muutama erinomainen ja informatiivinen halo-artikkelikin ja osa toimittajista kyllä tuntee halojen ja sateenkaarten eron.

arto
--

Arto Oksanen
puheenjohtaja
Jyväskylän Sirius ry

puh: 040-5659438, fax: 014-4157803, sähköposti: arto.oksanen_at_jklsirius.fi Jyväskylän Sirius ry, Kyllikinkatu 1, 40100 Jyväskylä

-----Original Message-----

From: Karla Tiensuu [mailto:ktiensuu_at_mail.student.oulu.fi] Sent: 17. tammikuuta 2001 15:34
To: halo-l_at_ursa.fi
Cc: ilmakeha-l_at_ursa.fi
Subject: [halo-l] Sääilta radiossa eilen

Kuuntelikohan kukaan muu eilen illalla radio Suomen sääiltaa? En olisi pahastunut, jos asiantuntijoissa olisi ollut myös joku, joka olisi ymmärtänyt ilmakehän valo- ja haloilmiöitä. Anneli Nordström (tai Nord-jotain) on meteorologi, ja tarjosi"jotain vähän erikoisempaa" pilveä tai lentokoneen tiivistymisvanaa selitykseksi seuraavalle havainnolle:

       Karla Tiensuu