Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jarkko Korhonen (jarkkoko_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 11.07.2000



Aurinkoista kesäpäivää!

Eilen 10.7. Oulua kohtasi julmetun kirkas sivuavadisplay! 22 sivuavat olivat auringon ollessa n. 40 asteen korkeudella täysi 'omenakuvio', joka kirkkaampana sulki sisäänsä himmeämmän 22renkaan. Ylä- ja alaostastaan sivuavat oli niin kirkkaat, että niiden kuvajainen kerrassaan paloi verkkokalvolle, silmät suljettua halo näkyi kirkkaina jälkinä silmissä. Hurjaa. Ja se vasen 46 allasivuava! Järkyttävän puhdasvärinen ja pitkä. Peilautui komeasti järven pinnasta. Oikea 46 allasivuava oli sellainen 'tavanoimainen' eli kohtuullisesti näkyvä. Lisäksi näytelmä sisälsi pätkittäin n. 150 astetta heikkoa hr:ää ja heikot sivuauringot. Mitään muita muotoja ei irronnut. Erityisesti parrya kovasti kaipailin, mutta ei. Näytelmän herkullisin osa kesti 11.05-11.30. Sitten se asteittain muuntui pelkäksi täydeksi 22 renkaaksi (mikä sinänsä sekin on piristävää näin omalta kohdalta huononahalokesänä).

Lisäksi: Hassu yhteensattuma ilmakehälistalla käytyyn keskusteluun oli se, että näin unta todella realistisenomaisesta trombista Perämerellä mustanpuhuvan ukkospilven kera. Unessa havaintopaikkana oli Hailuoto ja tavattomasti ärsytti se, että kamera ei ollutmukana. Mutta se trombipseudoilustani.

                Jarkko Korhonen