Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Marko Pekkola (jmpekkol_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 19.06.1999


> Käykääpä haloihmiset osoitteessa http://www.knowledge.co.uk/frontiers/sf094/sf094g16.htm.
> Siellä joku sanoo nähneensä 28° halon vuonna 1993. Jokainen varmasti huomaa mistä on kysymys.

Hei vaan Lauri & kollegat,

Joo, tämä William R. Corliss on "poliisin vanha tuttu". Mies kustantaa itse tietosanakirjasarjaa havaituista "anomalioista" kutakuinkin KAIKISSA luonnontieteissä. Hän on eräänlainen "kaikkien alojen asiantuntija" ja jos suurinpiirtein kukaan kirjallisuudessa on PIIRTÄNYT hassun kaaren hassuun paikkaan, niin on samantien päätynyt Corlissin aikaisempien kirjojen (moni niistä löytyy Ursan kirjastosta) halo-osuuteen, jossa KAIKKI tapaukset ovat valokuvaamattomia ja suurin osa joko täysin selitettävissä  (kuten esille ottamasi internet-tapaus) tai sitten ihan creisejä.

Yksi asia pitää kuitenkin sanoa Corlissin puolustukseksi: hän oli käynyt jo 1970- ja 1980-luvuilla lävitse huomattavan määrän kirjallisuutta ja oli onnistunut löytämään noin kolmanneksen tai puolet historiallisista ellipsihalotapauksista ja luetteli ellipsit kirjoissaan ratkaisemattomien anomalioiden joukkoon. Valtaosa halo-osuuden tapauksista on todennäköisesti puhdasta roskaa, mutta ellipsit eivät olleet,kuten hyvin tiedämme...

Marko



Marko Pekkola
Tähdet ja avaruus
Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry
Puh. (09) 68404050
GSM (09) 41100750