Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Marko Riikonen (riikonen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 19.06.1999



Olen tuossa seuraillut himmeän varsin diffuusin kaaren käänteitä taivahalla. Nyt klo 12.30 kävin juuri ulkona ja kaari on jonkin verran voimakkaampi ja perhanasti kutiaa 23 parhelialta. Hesassa ollaan.

        Niin, 23 parhelia on kimurantti muoto, mutta olen itse nähnyt riittävästi varmoja todisteita uskaltaakseni merkata rohkealla kädellä 23sia kaavakkeille. Kerran Hesassa oli voimakas 23 parh ja varmistukseksi ilmestyi 22 rengas alapuolelle tuntia myöhemmin. Halojen välissä oli selvä rako. Toinen tapaus oli sellainen, että mielestäni varma 23nen oli taivaalla vaikka 22 allasivuava näkyi. Tämä aiheutti jonkinlaista hikoilua, että eikö tuo sittenkään ole 23, mutta piankos pilvimateriaalin noustessa 23 parhelian alle ilmestyi 22 ylläsivuava. Ja sitten on vielä näitä tapauksia joissa aurinko on laskenut matalammalle ja 23 parhelia on selvästi erkaantunut kauemmaksi auringosta jättäen mahdollisesti 23 rengasta vielä alapuolelleen.

        Olen varmaan kirjoittanut näistä jutuista aiemminkin, mutta porukkaan on tullut uutta verta sen verran että ajattelin tuoreistaa muistiani taas kerran.

        T. Riikonen