Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

finsprite-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä finsprite-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Antti Mäkelä (antti.makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 05.05.2011



Hei kaikki,

tässä hieman päivitystä kampanjamme tilanteesta.

Salamanpaikannuskäyttöliittymä on valmiina, mutta valitettavasti sen operatiivinen käyttöönotto saattaa kestää luultua kauemmin: henkilöillä jotka sen tekevät on näin kesän kynnyksellä niin paljon muita tärkeämpiä töitä. Tämä on hieman harmi sillä ukkoskausi on startannut Suomessa ja lähialueilla. Esim. eilen esiintyi ukkosia Venäjällä, Suomesta kaakkoon (kts. linkki). Näyttää siltä, että tilanne on kuten viime vuonna, eli epävakaat ilmamassat majailevat kaakossa, ja siellä ukkosia voi esiintyä päivittäin. Vuosi sitten tilanne oli vastaava, ja lopulta helteinen massa saapui ukkosineen myös Suomeen. Jos mahdollista, halukkaat voivat kääntää kameroitansa kohti kaakkoa, josko vaikka tärppäisi! Etäisyys on sopiva yläsalamoiden kuvaamiseen, mutta harmi että horisontti on pilvien peitossa.

Voin laittaa näitä karttoja jälkikäteen näytille tuonne yo. linkkiin, josko teidän niiden avulla olisi helpompaa tarkistaa materiaalianne.

Ilmoittelen heti, kun käyttöliittymä saadaan julkistettua.

http://dev.space.fmi.fi/~makelaa/FinSprite/salamat_110504.png

Terv.
Antti

--
Ursan myrskybongausjaoston yläsalamaprojekti: finsprite-l@ursa.fi
Projektin wiki-sivu: http://www.ursa.fi/wiki/Myrskybongaus/Yl%e4salamaprojekti
Listan arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/finsprite-l/summary.html