Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

finsprite-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä finsprite-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Antti Mäkelä (antti.makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 15.04.2011



Hei,

ukkoskausi on pikkuhiljaa käynnistymässä ja samaten myös FinSprite-kampanja. Olemme Panun kanssa miettineet sopivaa sovellusta, josta olisi apua ukkosten tarkkailussa. Olemme päätyneet seuraavanlaiseen sovellukseen (kts. linkki):

http://www.ursa.fi/myrskybongaus/finsprite/salamasivusto.png

  • Pohjolan salamakartta, joka päivittyy minuutin välein: paikannukset on koodattu värein UTC-tunneittain
  • vetovalikkoon tallennetaan kampanjassa mukana olevien kameroiden sijainnit, josta aseman voi valita: sovellus näyttää sitten taulukossa etäisyyden ja suunnan muutamiin viimeisimpiin paikannuksiin ko. asemalta. Oman osoitteen voi tallettaa kirjanmerkkeihin, niin ei tarvitse aina avata valikkoa.
  • vuorokauden vaihtuessa kartta tallettuu arkistoon.

Käyttöliittymä on periaatteessa valmis, mutta vaatii vielä sen siirtämisen operatiiviseen ympäristöön, johon osalliset pääsevät omilla tunnuksillaan, samaan tyyliin kuin RaPu-projektissakin. Yritän hoitaa tämän mahd. pian. Tätä varten tarvitsisin tiedon kaikista, jotka aikovat osallistua kampanjaan:

  • nimi
  • sähköposti
  • kameran sijainti
  • kameran tyyppi (voi olla myös esim. järkkäri)

Voitte alkaa lähettämään tietoja ensi viikosta alkaen minulle: antti.makela@fmi.fi

Valitettavasti en itse pääse lauantaina kevätkokoukseen. Panu kuitenkin on paikalla, ja hänen kanssaan voitte hioa suunnitelmia. Sain ujutettua tähän kansainvälistäkin mielenkiintoa, ja jos hyvin käy, täällä Suomessa voitaisiin järjestää kampanjamme nimissä 1-2 päivän konferenssi, johon tulisi ulkomaalaisia tutkijoitakin mukaan. Mutta katsotaan tarkemmin kesällä miten tämän kanssa käy, eli saanko rahoituksen hoidettua.

Jos herää kysymyksiä, vastailen mielelläni. Mukavaa kevätkokousta!

Terveisin
Antti

-
Ursan myrskybongausjaoston yläsalamaprojekti: finsprite-l@ursa.fi Projektin wiki-sivu: http://www.ursa.fi/wiki/Myrskybongaus/Yl%e4salamaprojekti