Ursa   Listat   deepsky-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

deepsky-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä deepsky-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Iiro Sairanen (i_sairanen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 18.08.2009


Moro kaikille,  

Omana projektina aloitin viime keväänä käymään järjestelmällisesti läpi Herschel 400 listaa, kun tuli tuo kallis O'Mearan tekemä kirjakin hommattua jossain vaiheessa. Olen juuri päivittämässä Exceliin listaamaani luetteloa ja olen kauhukseni huomannut, että nyt on DS-sivistyksessä norsun mentävä aukko. Sen verran paljon kirkkaita kohteita on havaitsematta ja moni niistä on vieläpä tuolla dekl + 60 alueella. Samoin vastaavina projekteina (menee aika paljonkin päällekkäin H400:n kanssa) on havaita kaikki Caldwellin kohteet ja O'Mearan listaamat Hidden Treasures -kohteet. Tietenkin ikuisuus projekteina on myös Abell-planetaariset ja Hickson-joukot. Mikäli ilman haltija salliin niin tämän viikon loppupuolella aloittelen omaa havaintokauttani H400:n merkeissä.  

-Iiro Sairanen  

> Date: Tue, 18 Aug 2009 19:29:01 +0300
> From: juha.ojanpera_at_netti.fi
> To: ds_at_ursa.fi
> CC: deepsky-l_at_ursa.fi
> Subject: Havaintoprojekti kaudelle 09-10
>
> Moi,
>
> Olen tässä itsekseni miettinyt jonkinlaista havaintoprojektia jaostolle ensi havaintokaudelle, eli kaudelle 2009-2010. Ajattelin, että jaostomme voisi keskittyä deklinaation 60 pohjoispuolella oleviin kohteisiin. Pääasiassa siellä on lähinnä himmeitä galakseja, mutta löytyypä noilta pohjoisilta deklinaatioilta myös jokunen kirkkaampikin kohde. Eli siis pääasiassa havaittavaa isommille putkille..
>
> Tulen kertomaan aiheesta lisää jaostotapaamisessa. Laitan projektia varten myös oman sivun jaoston sivujen yhteyteen jahka kerkiän.
>
> Ehdottakaa myös muita havaintoprojekteja ensi kaudelle! Kommentteja, ideoita yms. palautetta saa lähettää jaoston listalle tai suoraan vetäjille!
>
> Terveisin,
>
> Juha Ojanperä
>
> --
> Juha Ojanperä
> ------------------------
> http://juhansivut.pp.fi/Deepsky
> http://taivaanpallo.blogspot.com
>
>
> --
> Saunalahdelta mullistava uutuus Nokia N97 ja kaiken kattava TotaaliMAX nyt ennakkomyynnissä uskomattoman edullisesti! Paketissa puhelut ja viestit (3000 min/kpl/kk), huippunopea mobiililaajakaista sekä Nokia N97 yhdellä kk-maksulla vain 59,95 e/kk (24 kk sopimus).
> Katso http://saunalahti.fi/totaalimax
>Windows Livessä voit järjestellä, muokata ja jakaa valokuviasi. http://www.microsoft.com/finland/windows/windowslive/products/photo-gallery-edit.aspx