Ursa   Listat   deepsky-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

deepsky-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä deepsky-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Mäkelä (Veikko.Makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 16.10.2006


Havaintoarkistosta ensin, ennen kuin Riku lähti pitkälle reissulle (Etelä-Amerikkaankos nyt oli), niin hän laittoi arkiston sovelluksen ja tietokannan kopio Ursalle sillä aavistuksella, että arkisto saattaa kaatua hänen matkalla olleessa. Valitettavasti minulla ei ole ollut yhtään aikaa perehtyä, josko sen saisi asennettua Ursan palvelimelle. Rikun aavistus on tainnut kaatumisen suhteen osua kohdalleen. Hän lienee vielä muutamia viikkoja poissa.

> Rainerin ideat ovat ehdottomasti harkitsemisen arvoisia.
> Ehdottaisin, että käydään vaikka täällä listalla pieni
> keskustelu Rainerin ehdottamista asioista. Päätetään sitten
> yhdessä, mitä tehdään!

Itse kyllä kaipaan havaintojen oheen vähän analyysiä tai itse kohteiden esittelyä fysikaalisesti tms. Minusta ne on julkaistavan  materiaalin suola, ei siis vain pelkkiä havaintoja. Toisaalta, Rainerin ehdotus, että olisi sekä analysoituja että pelkkiä havaintoja voi olla hyvä kompromissi molempia haluaville.

Voisko palstalla julkaista myös joskus vanhempia havaintoja, ei aina vain uusimpia. Esim. niin että poimitaan jostain kohteesta vertailuksi eri aikoina ja välineillä tehtyjä havaintoja? Esimerkiksi, kun uutena havaintoja tulee joku mukava kohde, niin pureuduttaisiin siihen myös vanhempia piirrosten muodossa. Tällaisia kohde/havaintovertailuja voisi varmaan tehdä muutkin kuin vetäjät, eikö?

Eri asia sitten, miten Ursa Minorin luonne tulee ensi vuonna muuttumaan... mutta siitä en uskalla arvailla nyt mitään.

-VeikkoM-