Ursa   Listat   deepsky-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

deepsky-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä deepsky-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jaakko Saloranta (jaakko.saloranta_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 03.08.2005> Ensiksi, miten nimeämme kohteet DS-arkistossa? Esim. avonainen
> joukko Markarian 6 tunnetaan myös Stock 7:a ja Biurakar 4:a.
> Mikä tällaisessa tapauksessa on suositus kohteen nimeämisestä?

Kyseistä kohdetta ei löydy MegaStarista, joten mahdollisesti lähinnä asterismi kuin avoin joukko. Skymap antaa kohteen nimeksi Mrk 6 eli ei muita nimiä (vaikka kuten Juha kertoi, löytyy myös Stock 7 ja Biurakan 4). Pyritään nimeämään kohde löytäjän mukaan - aina. Sen selvittäminen on usein kyllä aivan toinen juttu. Ikäviä ongelmia tällaiset :) Yleensä vertailu kirjojen ja ohjelmien välillä tuottaa tuloksen. Kannattaa myös vilkaista milloin kyseinen luettelo on tehty esim. Stock 1956/57, joskaan sekään ei välttämättä auta yhtään mitään.

> Jos samassa kentässä on useampia kohteita, niin miten tuo kenttä
> nimetään?

Tiedä sitten kuinka hirveää listaa sinne kenttään pitää ruveta vääntämään. Jos joku haluaa ne kaikki sinne kirjoittaa niin muoto Messier 31, 32, 110 on mielestäni ihan hyvä. Samapa se sinänsä. Kannattaa myös miettiä sitä että jos näkyy 25 galaksia niin kannattaako kaikkia nimetä tuohon kenttään / kannattaako kaikkia uploadata erikseen arkistoon eri nimillä.

Jaakko