Ursa   Listat   deepsky-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

deepsky-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä deepsky-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: juha.ojanpera_at_hidden_email_address.net
Päiväyksen mukaan: 03.08.2005Tervehdys! Tässä olen itse siistinyt ja viimeistellyt omia havaintojani, ja samalla olen törmännyt muutamaan asiaan, joista olisi hyvä keskustella. Ensiksi, miten nimeämme kohteet DS-arkistossa? Esim. avonainen joukko Markarian 6 tunnetaan myös Stock 7:a ja Biurakar 4:a. Mikä tällaisessa tapauksessa on suositus kohteen nimeämisestä? Itse ajatelisin sellaista systeemiä, että pyritään nimeämään kohde aina sen tunnetuimmalla nimellä, mutta jos yksikään tietty nimi ei ole tunnetumpi kuin muut, niin katsotaan, millä nimellä eri tähtikartastot ja muut lähteet sen tuntevat, ja valitaan niistä se yleisin. Vastaavia esimerkkejä löytyy useita. Mutta sitten toinen asia: Jos samassa kentässä on useampia kohteita, niin miten tuo kenttä nimetään? Arkistossa on monen kirjava sekasotku vallalla tässä nimeämisessä, löytyy Messier 31 31, Messier 31, 32, Messier 31 and 32, Messier 31 & 32 jne. Minusta pitäisi sopia, että kuinka tällaiset kentät nimetään. Ehdottaisin seuraavaa selkeää tapaa: Ensin "ykköskohteen" nimi, ja sitten muut kohteet tähän tyyliin: Messier 31, 32. Mitä mieltä te muut olette asiasta?
--
-juha ojanperä-

__
Saunalahti Xtra - Uusi GSM-vuokrapuhelin ja edistykselliset Xtra-palvelut käyttöösi alk. 4,95 e/kk! http://saunalahti.fi/xtra/