Ursa   Listat   deepsky-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

deepsky-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä deepsky-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Iiro Sairanen (i_sairanen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 16.03.2005


Millä parametreillä skannaus tulisi suorittaa? Mikä resoluutio? Olen skannaillut kuvat haarmaasävysinä 100DPI:llä, mutta muistaakseni jokin kehotus olisi 300DPI. 100DPI on nettikäyttöön hyvä, koska normaaliresoisilla monitoreilla ne näyttävät kutakuinkin luonnollisen kokoisena ja eivät vie paljoa tilaa. Kirjallisiin julkaisuihin ilmeisesti tuo korkeampi reso on välttämätön, mutta omalla kohdalla se käytännössä tietää tajutonta työmäärän lisäämistä, koska kuvat tulevat myös omille nettisivuilleni.

Entäs talletusmuoto, GIF, JPG vai jokin muu? Olen huomannut, että archivessa ainakin GIF kuvilla ilmenee jotain ongelmaa. Kuva on näyttää tarkasti tarkasteltuna palapeliltä, jonka palat eivät ole aivan kohdallaan. Tämä näkyy esim. renkaan katkonaisuutena ja rajoille osuvien tähtien muotojen muuttumisena. Onko muut havainnut samaa vai onko vikaa koneessani?

-Iiro FREE pop-up blocking with the new MSN Toolbar MSN Toolbar Get it now!