Ursa   Listat   deepsky-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

deepsky-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä deepsky-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Riku Henriksson (riku_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 10.04.2003  Hei

  Tämän vuoden Deep Sky tapaaminen pidetään Tuuhosen leirikeskuksessa Ruovedellä, noin 80 kilometriä Tampereelta pohjoiseen. Tällä kertaa ei Hollolaan päästä, koska Laitiala on remontissa ja valvoja asuu sillä aikaa Manskivessä. Tuuhonen vaikuttaa kuitenkin ensivaikutelman perusteella aika hyvältä havaintopaikalta, tällä kertaa ei ole edes naapureita valojensa kanssa lähistöllä. Ainoa negatiivinen asia on aivan leirikeskuksen vieressä kulkeva isohko tie, joka toivottavasti kuitenkin on öisin harvaan liikennöity.

  Deep Sky tapaaminen on tarkoitettu kaikille galakseista ja sumuista sun muista ds-kohteista kiinnostuneille. Tapaaminen on ilmainen Deep Sky jaoston jäsenille, muille se maksaa omakustannehinnan 15 euroa kahdesta yöstä tai 10 euroa yhdestä. Paikalla on runsaasti kaukoputkia ja perinteisesti havaintotoiminta on ollut öisin todella aktiivista. Jaosto järjestää paikalle myös mahdollisuuden etsintäkarttojen printtaukseen ja jonkinasteisen Internet-yhteydenkin, kannattaa siis ottaa kannettava ja verkkokaapeli mukaan. Päivisin on esitelmiä ja muunlaista ohjelmaa ja iltaisin saunotaan.

  Lisätietoja löytyy osoitteesta http://tapaaminen.ermiksson.net, jossa voi myöskin ilmoittautua tapaamiseen. Tervetuloa rohkeasti mukaan!In an empty head, there's lots of room for thoughts Riku Henriksson | riku_at_ermiksson.net | +358 50 3042977 | http://riku.ermiksson.net