Ursa   Listat   deepsky-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

deepsky-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä deepsky-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Iiro Sairanen (i_sairanen [ät] hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 02.11.2002
 

>Tervehdys!
>
>Mulla on vanha venäläinen Mizar-putki (vastaa TAL-1) ja on ongelmia DS-kohteiden kanssa. Valovoima ei tunnu riittävän ellei M31 oteta lukuun. Ilmeisesti olisi vaihdettava parempaan.
>Nyt kysyisinkin vihjettä uuteen putkeen ja mieluiten vielä seurantamoottorilla varustettuun. Olisi tärkeää löytää putki, johon olisi helppo liittää digikamera tai videokamera jotta voisi siirtää kuvat suoraan PC:n kovalevylle. Teiltä kai löytyy jotain sopivia vihjeitä?
>Utelee
>Eero
>--------
>Eero Jousikallio Phone: +358-9-873 6971 Mobile: +358- 400-477175 Adress: Sorakuja 4 F 61 01350 Vantaa FINLAND josari [ät] kolumbus.fi josari [ät] surfeu.fi

Valitettava totuus on se että vaikka putki olisi kuinka iso tahansa niin sillä ei näe mitään jos ei ole pimeää. Omasta kokemuksesta voin kertoa että 11cm:n putkella näkee todella paljon kunnon olosuhteissa. Pimeässä näkee 11cm:n putkella saman mitä 30 senttisellä valosaasteessa. Mutta tietysti mitä isompi sen parempi tai sitten ei.....

T: Iiro Broadband? Dial-up? Get reliable MSN Internet Access. Click Here