Ursa   Listat   deepsky-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

deepsky-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä deepsky-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Riku Henriksson (riku_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 22.08.2002


  Hei

  Runsaan parin viikon päästä 6-8.9.2002 Hollolassa järjestettävään Deep Sky -tapaamiseen on saatu pääpuhujaksi Timo Karhula Västeråsista, Ruotsista. Karhulaa voidaan hyvällä syyllä kutsua havaitsijalegendaksi, onhan hän mm. aivan ensimmäisten Hale-Bopp -komeetan visuaalisesti nähneiden ihmisten joukossa. Hän kuuluu myös harvalukuiseen M81:n paljain silmin havainneiden joukkoon. Karhulan aihe tämän vuoden tapaamisessa on eteläinen tähtitaivas, joka onkin hänelle erittäin tuttu lukuisten eteläisen taivaan alle tehtyjen havaintomatkojen jälkeen. Karhula valmistelee myös parhaillaan havaintomatkaa Australiaan.

  Muutakin ohjelmaa tapaamisessa on runsaasti perinteisen havaitsemisen, saunomisen, yleisen keskustelun ja makkaranpaiston lisäksi. Lauantaina Jorma Koski kertoo Megastarin uutukaisesta 5.0 -versiosta ja Tuomas Savolainen esittelee jaostolle viime kaudella lähetettyjä havaintoja. Mukana on myös jo käsitteeksi muodostunut tietokilpailu sekä jaostokokous.

  Tapaaminen on kaikille avoin. Jaoston jäsenille se on ilmainen, muilta järjestävä seura Kvadrantti Ry perii 15 euron suuruisen maksun. Tapahtumapaikka on Manskiven Toimintakeskus Hollolassa, Lahden lähistöllä. Paikalla tulee olemaan lukuisia erikokoisia kaukoputkia, joita on mahdollista päästä kokeilemaan. Mukaan tapaamiseen tarvit vain makuupussin, lämmintä vaatetta kaukoputken ääreen, pyyhkeen saunaa varten sekä tarpeeksi ruokaa riittämään parin päivän havaintosession ajaksi.

  Osoitteesta http://tapaaminen.ermiksson.net löytyy lisätietoa, kartta ja ilmoittautumislomake.

  Tervetuloa vuoden 2002 DS-tapaamiseen, joka onkin jo kymmenes järjestyksessä!In an empty head, there's lots of room for thoughts Riku Henriksson | riku_at_ermiksson.net | +358 50 3042977 | http://riku.ermiksson.net