Vuorenmäen alue

» Vuorenmäen www -sivut (Artjärven kunta).

Vuorenmäen kulttuuri-, urheilu- ja ulkoilualue sijaitsee parin kilometrin päässä Artjärven keskustasta Villikkalanjärven rannalla.

» Alueen kartta.

Maamiesseurantalo

Artjärven Maamiesseurantalo sijaitsee keskeisellä paikalla Vuorenmäellä. Alakerrassa on juhlasali näyttämöineen, keittiö ja ruokailutilat, yläkerrassa viisi majoitushuonetta joihin osa Cygnukselle tulijoista majoittui.

Urheilukentän seutu ja keittokatos

Leirintäpaikkana oli Vuorenmäen alueella sijaitseva urheilukenttä ja sen ynpäristö. Urheilukentän vieressä on parkkipaikka, jossa on myös sähköpisteet mm. asuntovaunuille. Urheilukentän yhteydessä sijaitsee lisäksi keittokatos, joka toimi leireilijöiden ruoanlaittopaikkana. Urheilukenttä toimi myös havaintoalueena ja myös rakettien lennätykset tehtiin siellä.

Urheilukentän vieressä on myös toinen alueen uimarannoista. Uimarannan luona oli myös suosittu grillauspaikka.

Rantasauna ja uimaranta

Villikkalanjärven rantaan on vuonna 1997 rakennettu käsin veistetty hirsisauna. Saunaosaston pinta-ala on 30 m2, ja sen yhteydessä on 25 m2:n takkatupa. Rannan puolella on viihtyisä tilava terassi.

Saunaan mahtuu kerrallaan kymmenkunta kylpijää. Hitaasti syvenevä hiekkapohjainen ranta on turvallinen pienemmillekin saunojille.

Urheilutalo

Siistit ja tilavat suihkutilat ovat liikuntahallissa ja ne olivat leiriytyjien käytössä Cygnuksen aikana.

Tähtikallio

Ursan Tähtikallion havaintokeskus Artjärvellä on hyvillä havaintolaitteilla ja tilavilla kokoontumistiloilla varustettu havainto- ja koulutuskeskus, joka soveltuu omatoimisesta havaintotoiminnasta keskisuurten harrastajatapaamisten ja kurssien järjestämiseen. Cygnuksen yhteydessä oli myös mahdollista yöpyä Tähtikalliolla.

Tähtikallio sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Vuorenmaan alueesta ja majoittumisen lisäksi Cygnuksen osanottajien oli mahdollista vierailla tutustumassa havaintokeskukseen.