Avaruus 2001 Kaapelitehdas 31.10.-2.11.2003

N¹yttelyEsitelmätToimintaaLiikenneyhteydetJärjestäjätYhetistyökumppanitWebTVLehdistö

© ESAJoka päivä tapahtui. Planetaariossa oli esityksiä puolen tunnin välein, ESA.n osastolla järjestettiin kilpailuita ja Marsissa saattoi ajaa itse kulkijaa.

Avajaispäivänä perjantaina 31.10. oli erikoisohjelmaa lapsille, toimittajille, opettajille ja kutsuvieraille. Tanssiteatteri Hurjaruuth esiintyi avaruushenkisesti. Avajaisissa oli peräti kaksi Euroopan avaruusjärjestön johtajaa.

Lauantaina näyttelyssä oli jälleen koko päivän ajan vauhti päällä: astronautti Jean-François Clervoy lensi paikalle, YLE Teema kuvasi esitelmiä ja meteoriittiprofessori Martti Lehtinen tutki kävijöiden tuomia kivinäytteitä Tähdet ja avaruus -lehden osastolla.

Sunnuntaina paljastetettiin suomalainen Mars-alus ja kerrottiin uusista, suurista harrastajatähtitorneista. Astronautti Clervoy piti esitelmän, oli yleisön tavattavissa ja teki ranskankielisen kiertokäynnin ESAn osastolla.


Päivitetty 14. marraskuuta 2003 - © Ursa ja Tuotantoyhtiö Kupla Productions Oy (paitsi kuvat) - Postia webmasterille: avaruus2003@kupla.com