Ursa   Cygnukset   Cygnus 2001   Cygnusforum   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

cygnusforum-l@ursa.fi

viestiarkisto

Tämä cygnusforum-l@ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

From: Mikko Suominen (mss@ee.tut.fi)
Date: 06.05.2001 21.23

  • Seuraava viesti: Veikko Makela: "RE: Tekokuut ja raketti-ilmiöt -jaoston palaverista"

    On Sat, 5 May 2001, Veikko Makela wrote:

    > Tällä oli tarkoitus esitellä mitä kukin jaosto on alustavasti
    > suunnitellut ohjelmakseen, jotta muutkin voisi ideoita lainata
    > ja kehitellä omiin tarkoituksiinsa.

            Tervehdys kaikille!

            Toivon palautetta kaikilta, joilla on minkäänlaista näkemystä Tekokuut ja raketti-ilmiöt -jaoston palaveriin. Se on suunniteltu pidettäväksi sunnuntai-aamuna klo 10.00-11.30.
            Oma näkemykseni on, että tällä alueella ei ole tarpeeksi harrastajia, jotta kannattaisi mennä kovin syvälle asioihin, näen hyödyllisempänä pysyä perusteissa.

    Olen alustavasti suunnitellut palaverin käytettäväksi näin:

            Aivan aluksi olisi varmaan syytä kerrata lyhyesti, mistä jaoston toiminnassa on kyse, mukana on varmaan uusiakin ihmisiä.
            Internet on keskeisessä osassa jaoston toimintaa jo ihan sen vuoksi, että rataelementit on päivitettävä suhteellisen usein. Parhaat informaationhankkimispaikat olisi hyvä kerrata.
            Kuluneen vuoden havainnot ovat varmasti pääosassa. Kansainvälisen aseman rakennukseen liittyen sukkulahavaintoja tuli paljon. Tulevia lentoja voisi myös kerrata ja kertoa niiden sisällöstä. Suulliset havaintokertomukset sopivat myös tähän väliin.
            Hälyverkkoprojektista olisi hyötyä myös jaostolle, sen käytöstä ja erilaisten havaintomahdollisuuksien tärkeydestä voisi kehittää keskustelua, eri prioriteettiluokkien määrittely jaoston havaintokohteiden osalta voisi olla paikallaan, toivottavasti järjestelmä saadaan käyttöön ennen vuoden 2002 Cygnusta.
            Viime kesänä kyselin innokkuutta ekskursioille avaruusalan yrityksiin yms eikä kiinnostuneita ollut kuin muutama. Syksyllä olisi kuitenkin mahdollista osallistua ekskursioille yhdessä Tampereen Teekkarien Avaruusteknillisen Kerhon kanssa kun pääkaupunkiseudulle järjestetään tutustumiskäyntejä alan yrityksiin ja mahdollisesti ilmatieteenlaitokselle ja Tekesille.

            Pajatoimintana voisi olla tietokoneavusteista näkyvyyksien laskentaa, tosin viime vuonna ei tämä houkutellut juurikaan ihmisiä.
            Koska jaostolle on varattu ruhtinaalliset puolitoista tuntia niin olisi varmaan toimiva ratkaisu pitää itse jaoston kokous ulkosalla säiden salliessa ja siirtyä sitten loppuajaksi kiinnostuneiden kanssa sisälle tietokoneiden ääreen tutkimaan ohjelmien käyttöä, mahdollisesti dataprojektorin avustuksella.

            Kommentoikaa joko minulle suoraan tai sitten tälle listalle.

                                                    Mikko Suominen

     /-----------------------------------------------------------------------\
     | Mikko Suominen | mss@iki.fi | http://www.iki.fi/~mss |
     \-----------------------------------------------------------------------/