Ursa   Cygnukset   Cygnus 2001   Cygnusforum   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

cygnusforum-l@ursa.fi

viestiarkisto

Tämä cygnusforum-l@ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

From: Veikko Makela (veikko.makela@ursa.fi)
Date: 05.05.2001 00.41

  • Seuraava viesti: Mikko Suominen: "Tekokuut ja raketti-ilmiöt -jaoston palaverista"

    Hei!

    Tällä oli tarkoitus esitellä mitä koukin jaoston on alustavasti suunnitellut ohjelmakseen, jotta muutkin voisi ideoita lainata ja kehitellä omiin tarkoituksiinsa.

    Matematiikka- ja tietotekniikkajaosto päätti laitepäivillä maalis- kuun lopussa jatkaa laitepäivien aihepiiristä eli kuvankäsittelystä. Idea on yksinkertainen. Jaoston session aikana ehkä pienen johdannon jälkeen otetaan joku/joitakin skannattuja/digitaalisia raakakuvia käsittelyyn, niin että kuva heijastetaan dataprojektorilla kankaalle ja sitä aletaan käsitellä paremmaksi samalla kertoen ja keskustellen, mitä kuvalle tehdään. Asiaan perehtyneemmät harrastajat voivat ehdottaa toimenpiteitä, mitä kuvalle tulisi tehdä ja sitten keskustel- laan paraniko kuva ja miten.

    Tämä tietenkin vaatii valmisteluja: kuvien ja käsittelyn ohjelman valitseminen, kuka/ketkä toimivat session ohjaajina ja sen semmoista, mutta näistä ajattelin käydä keskustelua jaostomme postilistalla.

    Lisäksi kai pitäisi pystyttää jonkunmoinen tietotekniikkapaja. Sitä kai pitäisi joten kehittää. Mitä toiveita ihmisilla on pajan suhteen?

    -VeikkoM-