Ursa   Jaostot   Pikkuplaneetat ja tähdenpeitot   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

23.09.2013 pikkuplan@ursa.fi


Ohjeita ja selityksiä

Raportointiohjelma

Tähdenpeittojen raportointiohjelman zip-paketti puretaan sopivaan kansioon. Ohjelma käynnistetään kaksoisnapsauttamalla tiedostoa LunarReport.exe tai sitä vastaavaa kovakuoriaisen kuvaa. Ohjelmasta puuttuu julkaisijan vahvistava digitaalinen allekirjoitus. Käyttöjärjestelmän palomuuri saattaa antaa ilmoituksen: "Julkaisijan vahvistaminen ei onnistunut. Haluatko varmasti suorittaa tämän ohjelman"" Jos napsautat Suorita-painiketta, ohjelma käynnistyy ja esittää yläpalkissa ohjelman nimen "Observations editor V1.0.0.5:". Ohjelman toimintamuodon oletusarvo on "View: Report". Muita toimintoja ovat "Edit: Header", "Edit: Sites & Names", "Edit: Events".

Ohjelman aloitussivu kertoo, miten ohjelman vaatimia tietoja syötetään. Tiedostossa "addresses.txt" on tämän ohjeen kirjoitushetkellä voimassa olleet raportointiin käytettävät sähköpostiosoitteet.

Ohjelman "Help"-pudotusvalikko antaa vain avustusten otsikot.

Ohjelma vaatii toimiakseen Microsoftin .NET-toimintaympäristön, jotta käyttöjärjestelmän desimaalierotinta ei tarvitsisi muuttaa ohjelman toiminnan ajaksi.