Kirkkonummen Komeetalle olen järjestänyt Kirkkonummelle esitelmäsarjan kerran kuussa Helsingin yliopiston Vapaan sivistystyön toimikunnan rahoittamana vuodesta 2000 alkaen. Komeetan sihteerinä pyöritän suurinta osaa sen toiminnasta. Kirkkonummella on tähtiharrastuskurssi syksyisin Kansalaisopiston järjestämänä. Myös Helsingin Työväenopistossa sekä Vantaan aikuisopistossa on ollut tähtitieteen kursseja. Nyt myös Hiiden opistossa Lohjalla oli tähtikurssi.
Mutta menneisyydessä olen puuhaillut kaikenlaista. Eräänlaisen yleiskatsauksen tästä voi saada oheisesta ansioluettelosta.
Tähtitieteestä kiinnostuin vuonna 1964. Mutta tästä oheisessa elämäntarinani Pajamäki-vaiheessa. Ylioppilaaksi pääsin vuonna 1967 ja päästyäni samantien Helsingin yliopistoon rupesin lukemaan tähtitiedettä. Joulukuussa 1969 Yliopiston observatorio vallattiin. Siitä on oheinen artikkeli. Siitä alkoi Observatorion nousukausi, joka tasaantui 1980-luvulla.
Ursaan olin liittynyt vuonna 1966. Vuonna 1968 minut valittiin Ursan tähtitorninhoitajaksi ja vuonna 1969 Ursan hallitukseen. Tästä alkoi Ursan nousukausi, joka edelleen jatkuu.
Ursalle perustin Tähdet-vuosikirjan vuonna 1977. Olin sen ainoa toimittaja vuoteen 1993. Minut syrjäytettiin uuden vuosituhannen myötä sen toimituksesta.
Hieman tuntemattomampi osa elämästäni on minun tieteellinen urani. Siitä on tuloksena ansioluettelossa olevat 11 tieteellistä julkaisua. Suuri osa julkaisuista on tulosta siitä, että kävin koko 1980-luvun ajan havaitsemassa Krimin astrofysikaalisen observatorion 1,25 metrin teleskoopilla suomalaisella polarimetrilla tähtien valon polarisaatiota. Yliopistourallani ehkä merkittävämpää oli kuitenkin opetus. Ohjasin kymmenkunta vuotta opiskelijoiden harjoitustöitä. Luennoin myös kaksi kertaa tähtitieteen peruskurssin kokonaan ja kerran osaksi Helsingin kesäyliopistossa.
Olin 1983-84 vuoden toimessa Helsingin yliopiston Observatoriossa tehtävänä Observatorion 150-vuotisjuhliin valmistautuminen. Vuoden eräänä sivutuotteena oli kirja Tähtitieteen vaiheita Helsingin yliopistossa - Observatorio 150 vuotta.
Olen pitänyt runsaasti kansantajuisia esitelmiä. Niitä olen pitänyt noin 20 paikkakunnalla maassamme.
Leo Sulamaan aloitteesta ja minun avustamani yhdessä Helsingin kaupungin ja Ursan kanssa toteutettiin vuonna 1992 kaupungin länsiosiin aurinkokunnan malli.
Eräänlaisena saavutuksenani pitäisin myös oheista "Maailmankaikkeus"-artikkelia, joka on muokattu Ursan tuottamasta diasarjan selostuksesta.
Ohessa on myös muistoartikkeli virolaisesta Peep Kalvista, joka oli parhaita ystäviäni.
Vuonna 1993 sain kunniamaininnan Vuoden tiedekirja -kilpailussa Tähdet 1993 -kirjasta Tieteellisten seurain valtuuskunnalta.
Keväällä 2004 sain Ursan Stella Arcti -palkinnon pitkäaikaisesta kansanvalistustyöstä ja harrastuksen edistämisestä Ursan ja Kirkkonummen Komeetan parissa.
Joulukuussa 2007 minusta tehtiin artikkeli Wikipediaan. Olen itse myös ahkera Wikipedian avustaja.