Maaliskuun jäsenilta, kevätkokous ja esitelmä


Huomioikaa paikka - pääkirjaston pieni luentosali!

Siriuksen jäsenilta on poikkeuksellisesti pääkirjaston pienessä luentosalissa. Jäsenilta/kevätkokous alkaa klo 18:30 ja kestää 30 min.

Jyväskylän Sirius ry järjestää torstaina 11.3. klo 19:00 alkaen pääkirjaston pienessä luentosalissa avoimen esitelmätilaisuuden. Aiheesta Miehitetyt Mars-lennot tulee puhumaan tiedetoimittaja Jari Mäkinen.

Miehitetyt Mars-lennot

Kaksi kyvykästä robottia tutkii parhaillaan Marsia ja niiden ansiosta punaisen planeetan tuntemuksemme on jo harpannut ison askeleen eteenpäin. Suurempi loikka eteenpäin tapahtuu kuitenkin vasta sitten, kun ensimmäinen miehitetty lento Marsiin tapahtuu, sillä mikään ei toistaiseksi voi korvata oikean ihmisgeologin tekemää tutkimusta.

Ensimmäinen ihminen Marsissa on kuitenkin paljon suurempi asia, sillä matka Marsiin on ensimmäinen suuri ihmisen tekemä tutkimusmatka sitten kuulentojen. Filosofisesti astuminen naapuriplaneettamme pinnalle on sekin suuri asia; emme ole silloin enää sidottuja Maahan ja sen ympäristöön, vaan saamme käyttöömme kokonaisen uuden maailman. Se tuo mukanaan suuria mahdollisuuksia - ja valtavan vastuun.

Miten lento Marsiin tullaan toteuttamaan? Ja milloin? Mitä ensimmäiset ihmiset tekevät Marsissa? Minne siellä he menevät? Entä mitä sen jälkeen, kuinka Marsin tutkiminen jatkuu ja johtaako se koko planeetan asuttamiseen? Ja miksi matka Marsiin kannattaa tehdä Kuun kautta koukkaamalla?

NASAssa juuri nyt tammikuussa asiaan tutustunut tiedetoimittaja Jari Mäkinen kertoo näistä mieltäkutkuttavista asioista Jyväskylän Siriuksen järjestämässä avoimessa esitelmätilaisuudessa Jyväskylän kaupungin pääkirjaston pienessä luentosalissa torstaina 11.3. klo 19 alkaen.


Takaisin Siriuksen kotisivulle