Viikon 45 kuva:

Kaappaus Ajassa -nukkeanimaatio

Puppet theatre performance, which including images taken by Sirius ry

Kuva: Mikko ja Anne Kalliola.

Kaappaus ajassa on nukkeanimaanio, jossa pääosissa ovat kaukoputki ja tiedemies. Animaatio esitettiin ensimmäistä kertaa Avaruus 2001 -näyttelyn yhteydessä, ja siinä kuvataan hauskalla tavalla Siriuksen ottamia kuvia nukkeanimaation keinoilla.

Tiedemies (kuva ylhäällä), joka tunnetaan myös nimeltä Valkoinen Kääpiö on hajamielinen nero, jolle tähtitiede on kaikki kaikessa. Koko pitkän ikänsä hän on tarkkaillut tähtitaivasta ja sen ilmiöitä. Tähtitieteen ympärille hän on luonut oman mielikuvitusmaailmansa, jossa planeetat ja tähdet ovat omia persooniaan ja jopa puhuvat. Kaukoputkeensa kääpiö luottaa täydellisesti ja hän ei yksinkertaisesti voi ymmärtää miksi joku ei olisi kiinnostunut tähtitieteestä. Valkoinen kääpiö edustaa vanhaa viisautta, tietoa ja kalevalaishenkistä sanan voimaan luottamista. Hän on tähtitieteilijöiden edustaja tässä tarinassa

Toinen animaation päähenkilö on kaukoputki. Piraatti-putki on vanhasta merirosvokaukoputkiperheestä ja hänen suvullaan on pitkät perinteet merilläkulkemisesta. Mutta merimieselämässä on tiukka kuri ja miehistön kesken tarkka arvoasteikko. Putki kun ei mielellään hyppäisi muiden pillin mukaan. Merillähän ongelmia riitti kun mielestään Putki oli syntynyt kapteeniksi ja muun miehistön mielestä hän oli vain kaikkien hyppyytettävä apuväline. Surkeasti päättyneen vallankaappausyrityksen jälkeen laivan kapteeni myi anarkisti-putken tähtitieteilijälle, joka oli enemmäkin kiinnostunut linssien kunnosta kuin Putken petollisesta luonteesta. Nyt Putki on rakentanut vallankaappausta tähtitornissa jo muutaman viikon ajan ja kieroilijalla alkaa jo olla kaikki reilassa. Syy miksi Putki inhoaa tähtitiedettä ei ole henkilökohtainen. Hän vain ei ole ikinä ihan vain kapinan vuoksi halunnut kiinnostua mistään pitkäjännitteisestä.

Aikaisempien viikkojen kuvia


Takaisin Siriuksen kotisivulle