Viikon 11 kuva:

Harrastusviikko ja tähtinäytännöt Nyrölässä 5.3. - 11.3.2001

Kuva: Pasi Kankaanpää.

Jyväskylän Sirius ry järjesti 5.3. - 11.3.2001 välisenä aikana tähtiharrastusviikon. Tuolloin Nyrölän tähtitornilla oli avoimmet ovet viikon jokaisena selkeänä iltana, jolloin kaikilla oli mahdollisuus päästä tutustumaan Nyrölän laitteistoon. Viikon ohjelmaan kuului myös tutkija Panu Muhlin pitämä esitelmä tähtien elämästä, joka järjestettiin tiistaina 6.3.2001 Jyväskylän yliopistossa.

Tämä harrastusviikko oli säiden suhteen hieman parempi kuin viime tammikuussa järjestetty, ja maanantai- ja keskiviikkoiltoina sää oli selkeä. Tuolloin noin kaksisataa uteliasta kävi tutustumassa Nyrölän laitteistoon, ja heille näytettiin taivaalla nyt hyvin näkyviä planeettoja: Venusta, Jupiteria, Saturnusta. Myös Kuuta katseltiin pihaan pystytetyllä pienemmällä putkella, samoin kuin joitakin kirkkaimpia tähtijoukkoja.

Ylläolevassa kuvassa Nyrölässä on vierailulla biologian opiskelijoita Jyväskylän yliopistosta. Taustalla näkyy uusi huoltarakennus ja yläoikealla hieman tähtitornista. Yksityiskohtaisen kertomuksen heidän matkastaan löytyy Syrinxin tähtitorniretki Nyrölään -sivulta.

Aikaisempien viikkojen kuvia


Takaisin Siriuksen kotisivulle