Auringonpimennys 4.12.2002


Joulukuussa 2002 eteläisessä Afrikassa näkyy täydellinen auringonpimennys. Suomessa tämä pimennys ei näy.

Siriuksen toinen auringonpimennysmatka Sambiaan

Sirius ry järjestää pimennysretken Sambiaan, jossa pimennys näkyy täydellisenä. Matkalla tarjoutuu ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä sekä täydellinen auringonpimennys että mahtava afrikkalainen luonto.

Matka tehdään reittilennoilla (Helsinki-Lontoo-Johannesburg-Livingstone). Pimennyksen tarkkailupaikka on keskilinjalla sijaitseva Thadamanzi Camp Botswanan puolella. Pimennysretken ja matkaohjemaan sisältyvat kaksi safaria sekä vierailun kuuluisilla Victorian putouksilla järjestävät Gwembe Safaris, joka järjesti maaohjelman myös Siriuksen järjestämällä kesän 2001 pimennysmatkalla.

Lähtö Helsingistä on 23.11.2002 ja paluu Suomeen 8.12.2002.

Matkan hinta on noin 4000 euroa, joka sisältää lennot turistiluokassa, majoituksen 2h huoneissa, maakuljetukset, pääsymaksut ja täysihoidon (all inclusive). Paikkoja on rajoitetusti. Ennakkoilmottautumiset osoitteella: sirius@ursa.fi.


Kuva: Arto Oksanen
Pimennys kestää minuutin ja 12 sekuntia ja havainto-olosuhteiden odotetaan kohtalaiset. Todennäköisyys pimennyksen näkemiselle on noin 60%. Joulukuun alku on Sambiassa kuivan kauden ja sadekauden taitekohta.

Safarilla on mahdollista nähdä leijonia, norsuja, seeproja, kirahveja ja monia muita Afrikan eläimiä, joita olemme tottuneet näkemään vain eläintarhoissa tai televisiossa. Sadekauden alklu on parasta luontomatkailuaikaa, eläimet ovat juomapaikkojen lähellä ja uusi kasvukausi on aluillaan ja kukkaloiston pitäisi olla parhaimmillaan.

Vietämme aikaa myös Livingstonen kaupungissa. Tämä kaupunki aivan kuuluisien Victorian putousten äärellä. Putousten ihailu tohtori Livingstonen jalanjäljillä kuuluu matkaohjelmaan.

Takaisin Siriuksen kotisivulle