Auringonpimennys 21.6.2001


Kesäkuussa 2001 eteläisessä Afrikassa näkyy uuden vuosituhannen ensimmäinen täydellinen auringonpimennys. Suomessa tämä pimennys ei näy.

Siriuksen auringonpimennysmatka Sambiaan


Retken järjestäjät pyrkivät lähettämään matkan aikana reaaliaikaisia kuvia ja havaintokertomuksia Suomeen, jos tiedonsiirtoyhteys Afrikan sydämestä saadaan toimimaan. Matka alkaa 18.6.2001 ja se päättyy 28.6.2001. Lue 18.6.2001 alkaen joka päivä päivittyvä matkaraportti, josta voi käydä katsomassa miten matka on edistynyt ja onko retken jäseniin saatu yhteyttä.

Sirius ry järjestää pimennysretken Sambiaan, jossa pimennys näkyy täydellisenä. Matkalla tarjoutuu ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä sekä täydellinen auringonpimennys että mahtava afrikkalainen luonto.

Matka tehdään KLM:n ja Kenya Airwaysin reittilennoilla Sambian pääkaupunkiin Lusakaan. Pimennyksen tarkkailupaikaksi on valittu kaupungin pohjoispuoli. Pimennysretken ja matkaohjemaan sisältyvän safarin sekä vierailun kuuluisilla Victorian putouksilla järjestävät Gwembe Safaris ja Acacia Safaris.

Lähtö Helsingistä on 18.6.2001 ja paluu Suomeen 28.6.2001.


Kuva: Arto Oksanen
Pimennys kestää lähes viisi minuuttia ja havainto-olosuhteiden odotetaan olevan erittäin hyvät. Säätila on keskitalvella yleensä selkeä Sambiassa.

Safarilla on mahdollista nähdä norsuja, seeproja, kiraffeja ja monia muita Afrikan eläimiä, joita olemme tottuneet näkemään vain eläintarhoissa tai televisiossa.

Vietämme aikaa myös Livingstonen kaupungissa. Tämä kaupunki aivan kuuluisien Victorian putousten äärellä. Putousten ihailu tohtori Livingstonen jalanjäljillä kuuluu matkaohjelmaan.

Takaisin Siriuksen kotisivulle