8.5.2016 Riihimäen tähtitieteellinen yhdistys

Riihimäen tähtitieteellinen yhdistys - toiminta


Toimintaperiaate

Yhdistys toimii Riihimäen seudun tähtitieteen harrastajien ja tähtitieteestä kiinnostuneiden yhdyssiteenä ja edistää tähtitieteen, avaruuden ja lähitieteiden tuntemusta järjestämällä jäseniltoja, tähtinäytäntöjä ja esitelmätilaisuuksia sekä hankkimalla jäsenistön käyttöön havaintovälineistöä.

Toiminta-alue

Yhdistyksen kotipaikka on Riihimäki ja toiminta-alue kattaa Riihimäen seudun (Riihimäki, Hausjärvi, Loppi, Janakkala). Jäsenistö koostuu pääsääntöisesti tältä alueelta, mutta jäseneksi ovat tervetulleita kaikki tähtiharrastuksesta kiinnostuneet.

Kerhoillat

Kerhoillat ovat yhdistyksen toiminnan keskeisin osa, joita järjestetään jäsenille Riihimäellä. Kerhoilloissa keskustellaan ajankohtaisista tähtitaivaan, tähtitieteen ja tähtiharrastuksen asioista sekä suunnitellaan ja puuhataan yhdessä harrastustoimintaa yhdistyksen puitteissa. Myös muuten harrastuksesta kiinnostuneet ovat tervetulleita kerhoiltoihin tutustumaan tähtiharrastukseen ja yhdistykseen. Kerhoiltoja järjestetään kevät- ja syyskaudella joka toinen viikko, seuraavista kerhoilloista kannattaa katsoa lisätietoa ajankohtaista-sivulta.

Yhdistyksellä on jäsenistölleen lainattavaksi kirjoja, havaintovälineistöä sekä muuta harrastukseen liittyvää materiaalia. HUOM! Yhdistyksen kaikki omaisuus on tällä hetkellä säilytyksessä jäsenen ylläpitämässä yksityisvarastossa, joten mahdollisista tavaroihin tutustumisesta ja lainaamisesta tulee keskustella puheenjohtajan kanssa.

Harrastustoiminta

Yhdistyksen harrastustoiminta koostuu jäsenten omista kiinnostuksen kohteista, kuten tähtitaivaan kohteiden havainnoimisesta ja kuvaamisesta, havaintolaitteiden rakentelusta, harrastukseen liittyvistä asioista jutusteluun kerhoilloissa sekä tutustumisiin/vierailuihin erilaisiin tähtitieteeseen ja -harrastukseen liittyviin kohteisiin ja tapahtumiin.

Yhdistyksen toimintaan kuuluu ajankohtaisten ja harrastajia kiinnostavien tähtitaivaan kohteiden havainnointi niin yhdistyksen kuin jäsenten omien havaintovälineiden avulla. Yhdistyksen aktiivijäsenet järjestävät jäsenille havaintoiltoja sekä suurelle yleisölle suunnattuja yleisönäytäntöjä.

Sivistystoiminta

Yhdistys pyrkii näkymään ja toimimaan aktiivisesti oman alansa luonnontieteellisen sivistystyön edistäjänä Riihimäen seudulla pitämällä yleisölle suunnattuja tähtinäytäntöjä ajankohtaisista tähtitaivaan kohteista, järjestämällä esitelmätilaisuuksia kiinnostavista tähtitieteen aiheista sekä osallistumalla paikallisiin yleisötapahtumiin. Yhdistys tarjoaa paikallisille oppilaitoksille asiantuntija-apuaan tähtitieteen ja tähtiharrastuksen asioissa järjestämällä tähtinäytöksiä sopimuksen mukaan. Yhdistyksen sivistystoiminta perustuu tieteelliseen ja tutkittuun tietoon.

Tiedotus

Yhdistys ilmoittaa toiminnastaan jäsenille pääsääntöisesti sähköisesti, kuten sähköpostin välityksellä. Tulevista tapahtumista kuten jäsen- ja yleisötilaisuuksista yhdistys ilmoittaa internetissä ajankohtaista-sivullaan, sosiaalisen median palveluissa kuten Facebook-sivuillaan ja Twitter-tilillään (ks. yhteystiedot) sekä Riihimäen paikallislehtien järjestöpalstoilla.