Kokkolan Capella logo 29.1.2002 Merkurius
Halkaisija: 4880 km
Pyörähdysaika: 25 vrk 1 t
Kiertoaika: 88 vrk
Etäisyys auringosta: 58 milj. km
Kuita: 0

Uutisia

29.4.2002 Kuusta virtaa

Huimia visioitakin aina tarvitaan. Ja yhden sellaisen on nyt esittänyt tohtori David Criwell tuoreessa The Industrial-lehden numerossa.
Artikkelissa Criswell ehdottaa että voisimme jättää hyvästit saastuttaville energialähteillemme sijoittamalla aurinkopaneeleita kuuhun.
Kuulostaa huimalta, mutta lehdessä on esitetty joitakin laskemia aiheesta:
esim. että vuonna 2050 ihmiskunta (10 miljardia ihmistä) kuluttaisi 20 Terawattia energiaa ja kuu saa osakseen 13 000 Terawattia energiaa, joten valjastamalla vain 1% tästä määrästä olisi maapallon energianhuolto turvattu.

Käytännössä (suunnitelman mukaan) kuuhun perustettaisin 20-40 voima-asemaa joista sitten saatu energia lähetettäisiin mikroaaltoina maapallon vastaanottoasemille.
Kaikki tarvittava tekniikka tähän on jo olemassa ja japanilaisilla on (ilmeisesti jo hieman pidemmälle edistynyt) suunnitelma samalla periaatteella toimivasta energiantuotannosta (kts vanhempi uutinen aiheesta ), sillä erotuksella että aurinkokeräimet olisivatkin maan kiertoradalla.

Joka tapauksessa uskon että kuuhun ollaan menossa takaisin, ainakin jollain aikataululla, sillä sen tarjoamia resursseja ei voida olla hyödyntämättä.

Linkki artikkeliin aiheesta (pdf-dokumentti)

Paluu uutissivulle