Kokkolan Capella logo 9.3.2001 Merkurius
Halkaisija: 4880 km
Pyörähdysaika: 25 vrk 1 t
Kiertoaika: 88 vrk
Etäisyys auringosta: 58 milj. km
Kuita: 0

Uutisia

5.4.2001 Uusia aurinkokunnan ulkopuolia planeettoja löydetty, 1 niistä 'elämänvyöhykkeellä'Kuviteltu aurinkokunnan ulkopuolinen planeetta

Tällä viikolla kansainvälinen tutkijaryhmä ilmoitti löytäneensä 11 uutta aurinkokunnan ulkopuolista planeettaa. Uusin löytö nostaa löydettyjen (ulkopuolisten) planeettojen kokonaismääräksi 63.
Yksi näistä uusista planeetoista sijaitsee lisäksi sellaisella etäisyydellä keskustähdestään että elämän edellytykset ovat olemassa. Tarkoittaa että planeetalla voi lämpötilan puolesta esiintyä nestemäistä vettä.
Valitettavasti vain nämä uusimmatkin planeetat ovat kaasujättiläisiä eli kooltaan vähintään Jupiterin kokoisia. Nykyisillä havaintovälineillä ei pienempiä planeettoja vielä voida havaita. Kuitenkin voidaan kuvitella että tällä kaasujättiläisellä voisi olla kiertolaisia joilla sitten elämän mahdollisuudet voisivat olla hyvinkin mahdollisuudet. Ajatellaanpa vain oman aurinkokuntamme kaasujättiläisiä Jupiteria ja Saturnusta - niillä on lukuisia isoja kiertolaisia ja esim. Jupiterin Europa-kuusta tehdyt havainnot ovat osoittaneet että sen jäisen pinnan alla voisi olla sulaa vettä.

Paluu uutissivulle