Kokkolan Capella logo 19.11.1999 Jupiter
Halkaisija: 143 000 km
Pyörähdysaika: 19 t 50 min
Kiertoaika: 11 v 315 vrk
Etäisyys auringosta:778 milj. km
Kuita: 16

Leonidi-raportti Lohtajalta(Marinkaisista)

Herätyskello herätti 02.00 mutta taivas oli täysin pilvien peitossa. Eipä muuta kuin takaisin nukkumaan - eikö tänäkään vuonna kunnon Leonidihavaintoja!
Kymmentä vaille neljä puhelin soi ja Pekan innostunut ääni kertoi: "Nyt tulee tavaraa - äkkiä ulos! Laskuissakin menee ihan sekaisin". Taivas oli Lohtajan kirkonkylällä vielä pilvessä lukuunottamatta pieniä aukkoja siellä täällä.
Matkalla Marinkaisiin alkoi taivas aueta ja radianttikin oli mukavasti suuren pilviaukon kohdalla. Auton ikkunasta näkyi jo muutamia kirkkaita vanoja.
Perillä Pekka oli jo seurannut taivasta varttitunnin ajan ja liityin innokkaana seuraan. Leonideja näkyi mukavasti, vaikka mistään myrskystä ei voikaan puhua. Minuutin aikana laskimme itätaivaalla parhaimmillaan n. 15 kpl meteoreja.
Pisimmät tauot kahden meteorin välillä kestivät vain n. puoli minuuttia, joten katsottavaa todella riitti. Kun pilvet vyöryivät Kokkolan suunnasta peittäen taivaan,oli aika lähteä kotiinpäin mielessä ajatus: kuinkahan komea näytelmä olisi ollut täysin kirkkaalla taivaalla.
(Juha Salo, Lohtaja)

Paluu ilmoitussivulle