XXVI TÄHTIPÄIVÄT LAHDESSA 6. - 8.11. 1998

Tiirismaan Yhteiskoulu, Ursankatu 4

Tähtipäivät järjestetään Tiirismaan Yhteiskoululla, Ursankatu 4. Kyllä, luit aivan oikein - Ursankatu! Lahden Ursa täyttää 50 vuotta 7.11. joten olisiko yhdistyksemme merkkipäivän kunniaksi ristitty jopa oma katu? Tavallaan - yhdistykseemme liittyen kuitenkin, Lahden Ursan ensimmäinen tähtitorni sijaitsi nimittäin muinoin kyseisellä paikalla. Koulun vieressä oleva pallokenttä tunnetaan nykyäänkin Ursan kenttänä, kenttä ja katu ovat saaneet nimensä todellakin Lahden Ursasta.

Etäisyys koululta rautatieasemalle on noin 0.5 km, linja-autoasemalle noin 1 km. Lahden keskusta sijaitsee muutaman minuutin kävelymatkan päässä joten päivien pitopaikasta ei ole pitkä matka minnekään Tähtipäivien puitteissa tapahtuvaan liikkumiseen. Illanviettopaikkakin on vain noin 0.5 kilometrin etäisyydellä.

Ohjelma

Joku on ehkä ehtinyt ihmetellä luentojen otsikoita, hyvin arkipäiväisiltähän ne ehkä vaikuttavat. Totta on, Tähtipäivien luennot on suunnattu täysin yleisölle tällä kertaa. Viimeinen luento 'Lähiavaruuden kiitävät irtokivet' on spesiaalimpi ja voi harrastajallekin tarjota jotakin uutta. Miksei myös muutkin esitelmät, onhan harrastajienkin joukko perin kirjava.

Luennot on suunniteltu tavallaan luentosarjaksi, todennäköisesti ja toivottavasti monet samat ihmiset käyvät kuuntelemassa kaikki luennot ja saavat selkeän johdonmukaisen tietokokonaisuuden avaruudesta ja sen tutkimisesta.

Jaostokokouksille on varattu riittävästi tilaa, jaostot saavat itse suunnitella aikataulunsa.

Ursan planetaario on paikalla sekä lauantaina että sunnuntaina, samoin esillä olevien tähtiharrastukseen liittyvien instrumenttien ja valokuvien näyttely.

Lauantaina klo 16 - 18 on mahdollisuus tutustua Lahden Ursan tähtitorniin, 4 km koululta länteen. Kuljetus järjestetään henkilöautoilla.

Illanvietto

Illanvietto on lauantaina 7.11.klo 19 - 01, Lahden Ursan 50 - vuotispäivänä ravintola Fellmanissa. 180 henkilöä vetävä paikka on varattu kokonaan tähtiharrastajien käyttöön. Fellmanin suuressa ala-aulassa on mahdollista käydä palavereita tai pieniä paneeleita tarvittaessa.

Illanvietto-ohjelmaan kuuluu mm. monipuolinen menu, löytynee varmasti ronkelimmankin lautaselle jotakin. Muutakin iltaohjelmaa toki on kuin syöminen. Tätä kirjoitettaessa tosin osa ohjelmasta on vielä avoinna, toisaalta jos sen tietäisinkin, en kirjoittaisi. Jääköön joku asia yllätykseksi.

'Happy birth-day to You Lahden Ursa'- sävel on hyvä kuitenkin jokaisen harjoitella - synttärikahvit, kynttilöiden puhallus kakusta ja varsinkin maljan kohottaminen Lahden Ursalle vaativat sen...

Yleistä

Perjantaina saapuville koululla yöpyville pyritään järjestämään ajankulua - videoita, tähtitorniimme tutustumista yms. Koululla yöpyjä, varaa mukaasi makuupussi tai haluamasi nukkumistarvikkeet. Aluspehmusteet on.

Lounaan koululla aterioiville on tarjolla lyhyen koulukeittiö-henkilökuntagallupin jälkeen mitä todennnäköisimmin lihamakaroni-laatikkoa sekä perunoita lihapalleroiden kera. Ovat kuulema kyseiset ruoka - lajikkeet kaikkiin uppoavia. Leipä, ruokajuoma ja yoghurtti sisältyvät myös hintaan.

Tervetuloa Lahteen!


Tähtipäivien pääsivulle