Tähtitieteellinen yhdistys Ursa: Wikit | Cygnus2013 / Paikka

Leirikeskus

Cygnus 2013 järjestetään Vihdin Ojakkalassa Enä-Sepän leirikeskuksessa noin 45 km Helsingin luoteispuolella. Enäjärven pohjoisrannalla sijaitsevan paikan historia ulottuu vuosisatojen päähän. 1800-luvulla rakennetun päärakennuksen ohella paikalla on kaksi erillistä majoitusrakennusta, luento- ja kokoustiloja ja rantasauna.

Päärakennus rannan suunnasta kuvattuna

Punainen talo (vanhempi majoitusrakennus)

Enä-Sepän päärakennuksessa sijaitsee Cygnus-tapahtuman vastaanottopiste sekä suuri sali, jossa järjestetään tapahtuman yhteisruokailut sekä lauantai-illan Stella Arcti -palkintotilaisuus. Päärakennuksen toisessa kerroksessa on kokoustila esimerkiksi työpajakäyttöä varten ja kaksi makuuhuonetta.

Paikan majoitusrakennuksista toinen tunnetaan Punaisena talona. Talo on rakennettu 1700-luvulla, ja se on myöhemmin varustettu wc/suihkutiloilla sekä omatoimisia ruokailijoita varten sopivalla pienellä keittiöllä.

Cygnuksen toisessa majoitusrakennuksessa huoneita on 12 ja vuodepaikkoja 40. Talossa sijaitsee myös suuri luentosali sekä pieniä kokousnurkkauksia. Talon yläkerrassa on wc/suihkutilat ja keittiö, alakerrassa puolestaan pieni sauna sekä pyykkitupa. Telttamajoittujien käytössä on nurmikko rakennuksen pohjoispuolella.

Enä-Sepän rantasauna sijaitsee järven lähistöllä ja saunojia mahtuu sisälle kerralla noin 10. Järvenrannassa ovat myös laituri, nuotiopaikka ja venevarasto.


Järjestäjät

Ursa Kirkkonummen komeetta

[Sivuston kuvat: Toni Veikkolainen]
[Otsakkeen taustakuva: Markku Nissinen]
[Logo: Jari Juutilainen ja Harri Haukka]