Tähtitieteellinen yhdistys Ursa: Wikit | Avaruusviikko / Vuosi2012

Avaruusviikon tapahtumia Suomessa vuonna 2012

Kansainvälisen avaruusviikon aikana oli Suomessa tapahtumia laajalla rintamalla, niin valtakunnallisesti kuin paikallisestikin. Oli suuria ja pieni tapahtumia.


Avaruusrekka kiertää Suomea. Kuva: J.Mäkinen.

Vuoden 2012 ehdoton päätapahtuman oli Avaruusrekka joka kiersi eri puolilla Suomea 3.-17.10. Ohessa ote Avaruusrekan lehdistötiedotteesta 3.9.

"Ainutlaatuinen rekkaan rakennettu avaruusnäyttely kiertää Suomea 3.–17. lokakuuta ja käy seitsemällä paikkakunnalla Lapissa saakka. Rekka esittelee ajankohtaisia ja kiinnostavia avaruuslentoja sekä esittelee niin avaruuden huimia kuin arkisiakin sovelluksia. Näyttelyyn on vapaa pääsy.


Paolo Nespoli. Kuva: ESA.

Avaruusrekan mukana matkaa Aalto-yliopiston liikkuva laboratorio, missä kävijät pääsevät itse rakentamaan Aalto-1:tä, Suomen ensimmäistä satelliittia.

Suomen suurin näyttelyrekka starttaa matkaan kokeneimman eurooppalaisen astronautin, Paolo Nespolin, lähettämänä Heurekassa pidettävän avaruusviikonlopun päätteeksi. Toinen Euroopan avaruusjärjestön astronautti, Andreas Mogensen, kohtaa rekan seuraavana viikonloppuna Oulussa pidettävässä tapahtumassa."

Avaruusrekan lisäksi paikalliset tähtiharrastusyhdistykset ja muut aktiiviset avaruusalan toimijat järjestivät omia avaruusviikon teeman mukaisia tapahtumia ja mm. tähtinäytöksiä paikallisilla tähtitorneilla.