Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Ville Heimonen (ville.heimonen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 08.08.2012



Moi.

Komppaan sekä Jakkea että Panua. Tilanne voisi olla radikaalisti pahempi, jos tarjolla olisi vain valmiiksi pureskeltua kuvamuotoista dataa! Tällöinhän datan käyttö, muuten kuin katsellen, ei onnistuisi. Siksi raakadata on paras vaihtoehto, kunhan se on sellaisessa formaatissa, että sen käyttö ei edellytä erillisten, kaupallisten, ohjelmistojen hankintaa.

Tietysti tavantallaajien kannalta olisi hyvä, että datasta olisi tarjolla myös kuvamuotoa, mutta senhän saa tehdyksi kuka tahansa muukin, kuin datan tuottaja. Kuten vaikkapa tuo Kapsin "karttapalvelu", josta löytyy tile-serverit, jotka pursekelvat datan valmiiksi kuviksi.

Ja lopuksi täsmennys Mikon viestiin...

2012/8/8 mikko happo <procyon01@gmail.com>:
> Karttapuolelta vaan kommenttina, että iso ja paha pettymys oli
> syvyyskarttatietojen poistuminen karttapaikan sivuilta. Ainoastaan pienet
> järvet ja lammet on enää mukana. Nyt siis kalastajat eivät hyödy tästä
> uudistuksesta ihan niin paljoa kuin olisi etukäteen toivonut.

Ne syvyyskarttojen tiedot puuttuvat matkasta, koska ne eivät ole MML:n ylläpitämiä tietoja, eivätkä he siten voi merikarttatietoja jakaa :) Niistä tiedoista vastuullinen taho, eli Merenkulkulaitos (osa Liikennevirastoa) on se taho, jonka ne pitäisi julkaista. Aiemmin sitä dataa on vain esitetty osana MML:n karttapalvelua. Eli painostusta sinne siis, kun kerran IL:n kohdalla se ei liene enää tarpeen ;)

-Ville

--
Myrskybongausjaoston postituslista: myrskybongarit-l@ursa.fi
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/harrastus/harrastajat-verkossa/sahkopostilistat/jaostojen-sahkopostilistat.html
Listan www-arkisto: http://www-old.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html