Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Esa Palmi (esa.palmi_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 30.07.2012



Moro,

Olihan yö. Lähdin lähestyvää ukkosrintamaa vastaan Huittisiin. Jo ennen Vammalaa näkyi välähdyksiä vähän joka puolella. Huittisten kohdilla tahti kiihtyi, joten kuvauspaikka oli pakko jostain löytää. Noin 2 km Huittisten eteläpuolella vastaan tuli pieni peltoaukea, josta yritin joitain kuvia ottaa. Tässä vaiheessa kaiken huomion kiinnitti näyttävä vyörypilvi, joka jyräsi uhkaavasti päälle. Kauaa ei ehtinyt kuvata, kun jo päällä löi pilvisalamaa ja vyöry oli liian lähellä oman turvallisuuden kannalta. Pilvessä oli erittäin hienoja muotoja ja myöhemmin autolla sen edellä ajaessa välähdysten lomassa näkyi jonkinlaista shelf cloud-muotoakin. Yritin ajaa vyörypilven edellä kohti Tamperetta parempien kuvien toivossa, mutta systeemin liikenopeus oli niin nopea, ettei autolla päässyt kunnolla alta pois. Lopulta Ylöjärvellä oli pakko päästää ukkosmyräkkä jyräämään ylitse. Etureunassa oli jonkinlainen syöksyvirtaus.

Ylöjärvellä salamointi oli uskomattoman aktiivista. Huittisissa maasalamoita ei montaa näkynyt, mutta Ylöjärvellä sitäkin enemmän sateen seassa. Yksi löi niin lähelle autoa, että kipinät lensivät silmien edessä. Toinen paukautti hetken päästä myös lähelle ja samalla koko taajaman sähköt menivät muutamaksi minuutiksi.

Muiden kuvia katsellessa ei tekisi mieli edes julkaista omia. Tämä chase keskittyi kuvaamisen sijasta mahtavan luonnonilmiön ihailuun. Lähiosuma sentään tallentui videolle. Kuvat.fi-sivustolla olevat kuvat on raiskattu palvelun uusien ominaisuuksien myötä totaalisesti. Moni muukin harrastaja on huomannut saman. Kuvat pakataan siellä nykyään täysin pilalle. Ei muuta kuin mahdollisimman moni lähettämään asiasta palautetta.

Joitain kuvia:
http://orko.galleria.fi/kuvat/Ukkoset,+pilvet,+myrskyt..../2012/Hein%C3%A4kuu/30.7/ Lähiosuma: http://youtu.be/Z_hsc9qPwcE
Muuta viteoo: http://youtu.be/QXuCmUua_k8

--
-Esa-

--

Myrskybongausjaoston postituslista: myrskybongarit-l@ursa.fi Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/harrastus/harrastajat-verkossa/sahkopostilistat/jaostojen-sahkopostilistat.html Listan www-arkisto: http://www-old.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html