Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Tero Pajala (teropajala_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 29.07.2012



Terve.  

Luulin, että joku olisi jo raportoinut viime yön ukkosista.  

Noh, eilen tulin kotiin 21.30 Seinäjoen reissusta kaverin kanssa. Minulla oli järkyttävä päänsärky kauan ennen Tamperetta ja kotiin oli vielä 1.5h ajomatka. Kun kotiin pääsin, otin pari särkylääkettä ja menin hetkeksi huilaamaan. Tyttöystävä tuli herättämään klo 23 aikoihin, että taivaalla välkkyy. No minä menin edelleen pää särkien kameroiden kera pihalle katsomaan, mutta harvakseltaan leiskui pilvissä ja vartin kuluttua se olikin jo ohitse.  

Herättiin yöllä kahden aikoihin, kun taivas välkkyi taukoamatta. Jälleen kamerat tulille ja taivasta tähyilemään. Salamointitiheys oli parhaimmillaan arviolta 20krt/min viiden minuutin ajan. Jonka jälkeen jatkui vartin verran 10-15krt/min salamointi. Salamointi oli pääsääntöisesti pilvisalamoita, ainakin minun näkökulmasta. Taisin koko yönä nähdä vaivaiset kymmenkunta salamaa. Hieman pettyneenä menin sänkyyn, kun en montaa salamaa nähnyt ja salamointikin alkoi heikentyä, mutta silti iloiten koska en muista koskaan nähneeni näin aktiivista rintamaa yöllä. Taisin olla puoli tuntia sängyssä, kun alkoi taas harvakseltaan välkkymään ja tällä kertaa rivarinpätkä pariin kertaan tärisi.  

Salamointitiheys saattaa olla aivan tuulesta temmattua, kun pilvisalamoiden rekyylipurkaukset saattoivat hämätä paljon. Pilvet näyttivät suht tasapaksulta, aina kun salama valaisi. Ei näkynyt mitään erikoisia piirteitä minun näkökulmasta..  

Vanhempani asuvat linnuntietä n.15km päässä ja olivat normaalisti heränneet kuuden aikoihin aamulla ja kertoi, että oli silloin vielä ukkostanut harvakseltaan.    

Valokuviin ei oikein mitään tullut, mutta yhden salaman videokuvasin pikkukameralla ja ihan ok materiaalia siitä sai... mielestäni. http://www.youtube.com/watch?v=MPBtRfNuWE0&hd=1 Tänään on ollut tuskaisen hiostava päivä, joten täytyy ladata akut yöksi täyteen, jos alkaa jälleen jytistämään.
-Tero
 

--

Myrskybongausjaoston postituslista: myrskybongarit-l@ursa.fi Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/harrastus/harrastajat-verkossa/sahkopostilistat/jaostojen-sahkopostilistat.html Listan www-arkisto: http://www-old.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html