Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Esa Palmi (esa.palmi_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 16.07.2012



Moro,

Mahtoikohan kukaan muu olla maisemissa Länsi-Tampereella tänään noin hieman klo 13 jälkeen. Ainakin Lielahdessa oli solun sisällä rankimmassa sateessa microburst, eli pienialainen syöksyvirtaus. Itse olen syöksyvirtaukset nähnyt tähän asti solujen etureunoissa vyörypilvien yhteydessä. Tämä pääsi yllättämään melkoisesti, kun ennustearvojenkaan mukaan mitään ihmeellistä ei ollut odotettavissa.

Pilvi oli melko mössöinen, mutta sen tummuus otti heti alussa silmiin. Noin 10 minuutin rankkasateen jälkeen käynnistyi kunnon pesukone, joka huuhtoi työpaikan ikkunoita ja ulos ei käytännössä nähnyt lainkaan. Ihmiset yrittivät vain paniikissa juosta sisälle pakoon myräkkää. Melko hyvin purkaus söi pilven energiaa, koska tämän jälkeen jaksoi vain sadella tasaisesti ja salamoida noin minuutin välein.

Melko mukava piikki tähän muuten niin vaisuun ukkoskesään....

--
-Esa-

--

Myrskybongausjaoston postituslista: myrskybongarit-l@ursa.fi Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/harrastus/harrastajat-verkossa/sahkopostilistat/jaostojen-sahkopostilistat.html Listan www-arkisto: http://www-old.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html