Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jakke Makela (kolumbus) (jakke.makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 30.04.2012



Tällä foorumilla ei kai saisi mainostaa, mutta kun ei ole oma projektini eikä ole vielä varsinainen tuote, niin ehkä se sallitaan. Teknofriikkejä ainakin kiinnostanee. Itävaltalaiset ovat pakanneet salamadetektorin yhdelle 4x4 mm chipille, virrankulutukset milliampeeritasolle. Käytännössä mahtuisi mukavasti rannekelloon. Aika iso askel, jos toimii tarkasti (mutta ei pidä luottaa ennen kuin on riippumattomia mittaustuloksia).

Disclosure: Olin mukana tekemässä tutkimusta, joka sitten aikanaan tähän johti. Perustoimintaperiaate oletettavasti on samantyyppinen kuin mitä väikkärissäni karkeasti esitetään, mutta hienostuneempi. Itse chipistä en tiedä juuri enempää kuin mitä on tässä, enkä varsinkaan hinnoista tms. Mutta jos ovat tarpeeksi halpoja, tällaisista pystyisi periaatteessa tekemään kohtuullisen amatööripaikannusverkon (minulla on konferenssipaperi aiheesta, ei näköjään ole suoraan netistä ladattavissa mutta voin lähettää jos jotakuta kiinnostaa).

http://www.marketwatch.com/story/austriamicrosystems-introduces-the-worlds-first-lightning-sensor-ic-targeting-low-power-portable-applications-2012-04-30 http://www.austriamicrosystems.com/Products/RF-Products/Lightning-Sensor/AS3935

J*

--
Myrskybongausjaoston postituslista: myrskybongarit-l@ursa.fi
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/harrastus/harrastajat-verkossa/sahkopostilistat/jaostojen-sahkopostilistat.html
Listan www-arkisto: http://www-old.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html