Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: A-J Punkka (prokyon_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 22.04.2012



Moi. On aika avata ilmoittautuminen vuoden 2012 raehavaintoprojekteihin. Alkavalle kesälle projekteissa tapahtuu muutoksia, joista on kerrottu alla tarkemmin.

Raehavaintoprojekti 2012


Projekti, johon osallistuvat sitoutuvat tekemään toukokuusta syyskuuhun raehavaintoja ja syöttämään ne jaoston havaintotietokantaan. Vaivan palkaksi IL tarjoaa projektilaisille henkilökohtaiset käyttäjätunnukset sivuille, joilta löytyy säätutkatietoa (rakeiden todennäköisyys) 5 minuutin aikaresoluutiolla koko valtakunnasta. Projektilaisten tehtävänä on 'valvoa' sivulla olevien tuotteiden antamia tuloksia (satoiko rakeita, kun raetuote niitä ennakoi).

Kaikkien mukaan tarjoutuvien on muistettava, että projektissa on raportointivelvollisuus. Aiemmista kesistä poiketen projektilaisten havaintoaktiivisuutta seurataan kokonaisten kesien mittaisissa jaksoissa. Näin ollen passiivisuus kesällä 2012 estää osallistumisen seuraavana vuonna.

Ilmoittautumisaika

Alkaa 23.4.2012

Päättyy 2.5.2012

Ilmoittautumisohjeet

  1. Uudet havaitsijat

1 Rekisteröidy Ursan havaintotietokannan käyttäjäksi. Anna sähköpostiosoite, jota seuraat aktiivisesti.
http://www.ursa.fi/myrskybongaus/havainnot/rekisterointi.php

2 Kirjaudu tunnuksillasi sisään tietokantaan: http://www.ursa.fi/myrskybongaus/havainnot/login.php

3 Paina etusivun ilmoittautumisnappulaa.

4 Saat ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen vahvistuspyynnön sähköpostilistalle liittymisestä. Vastaa ko. sähköpostiin sen mukana tulevien ohjeiden mukaisesti. Ellei vahvistuspyyntöä kuulu, tarkista, ettei viesti ole mennyt roskapostin sekaan.

5 Postilistan haltija hyväksyy liittymisen postilistalle ja projektistatuksesi asetetaan aktiiviseksi (statuksen näet aina kirjautuessasi tietokantaan).

B) Jo aiemmin mukana olleet

Kirjaudu sisään tietokantaan ja seuraa yllä olevaa ohjeistusta kohdasta 3 alkaen. Muista tarkistaa omista tiedoistasi, että antamasi sähköpostiosoite on se, jota käytät aktiivisesti.

TATSI-projekti 2012


Projekti, johon osallistuvat sitoutuvat tekemään toukokuusta syyskuuhun raehavaintoja ja syöttämään ne jaoston havaintotietokantaan. Havaintoja kerätään lähettämällä sähköpostia tahoille, jotka ovat raetuotteiden perusteella mahdollisesti jääneet raekuuron alle. Näitä tahoja voivat olla esimerkiksi kirjastot, leirintäalueet, mökkien vuokraajat jne. Sopivia kyselykohteita haetaan mm. Eniron ja Googlen karttojen yritystietojen avulla. Vaivan palkaksi IL tarjoaa projektilaisille henkilökohtaiset käyttäjätunnukset sivuille, joilta löytyy laaja arsenaali erilaista säätietoa.

Projektiin osallistumisen ehto on, että takana on vähintään yksi kesä aktiivista havainnointia RaPu-projektissa.

Ilmoittautumisaika

Alkaa 23.4.2012

Päättyy 2.5.2012

Ilmoittautumisohjeet

Lähetä sähköpostia allekirjoittaneelle (punkka at gmail.com), Jari Tuoviselle (jari.tuovinen at fmi.fi) sekä Panu Lahtiselle (pnuu at iki.fi). Käy ilmoittautumassa myös raehavaintoprojektiin edellä olevien ohjeiden mukaisesti.

Projekteissa tapahtuvat muutokset pähkinänkuoressa


  • Raehavaintoprojektissa (entinen RaPu) ei enää tehdä aktiivisuustarkistuksia kesken kesän. Havaintojakso on kokonaisen kesän mittainen. Passiivisuus tänä kesänä johtaa tunnareiden menettämiseen seuraavana kesänä.
  • Raehavaintoprojektin www-sivun tuotetarjonta kaventuu puuskatuotteen poistuessa.
  • TATSI-projektiin otetaan lisää havaitsijoita ja projektin painoarvoa kasvatetaan. Lisäksi TATSI-sivulle on tullut pari uutta tuotetta.

Tervetuloa mukaan kesän 2012 projekteihin.

terveisin
A-JP

--
Myrskybongausjaoston postituslista: myrskybongarit-l@ursa.fi
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/harrastus/harrastajat-verkossa/sahkopostilistat/jaostojen-sahkopostilistat.html
Listan www-arkisto: http://www-old.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html