Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Esa-Pekka (ep_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 28.12.2011



Moi kaikki. Heinolassa tänään talvilintulaskennan reitillä kaverin kanssa katseltiin myrskytuhoja. Kotonakin on nautittu parina päivänä muutamien tuntien sähkökatkoista. Nynäsin sotasokeiden lomakodin pihassa on ryhmässä (3puuta) katkeamassa parin metrin korkeudelta parisataavuotias lehtikuusi. Sen tyvi on haljennut, halkeama yltää ensimmäiseen oksan kohtaan ja tyven ympäriltä puu on sälöytynyt. Rutina on melkoinen kun hiljainenkin tuuli sitä liikuttaa. Puun ryhmäkasvun vuoksi oksakuormakin on melkein vain kallistuksen puolella.

Myös typerien feikkipuistojen (kaavoituksessa jätetyt puurymät) ovat kärsineet vaurioita. Maisema suunnittelijoiden pitäisi ottaa tunteja ja konsultaatiota myrskybongareilta ja sääharrastajilta. Syksy toisensa jälkeen tuuheat kuuset kaatuvat.

Sähköfirmojen Unimog autoja risteilee taajaan alueella runsaasti miehitettynä. Aikamoisen joulusembalon tämä Tapani aiheutti, olisipa tullut pari päivää aiemmin, olisi sopivasti hillinnyt kulutushysreriaa, no ainahan voi toivoa että uusivuosi menisi paukkeen sijasta luonnonvoimien ihailuun.

T: Esa-Pekka

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l@ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html