Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Sami Jumppanen (sami.jumppanen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 27.12.2011



Hei,

nyt vaikuttaisi siltä, että tuulet saavuttavat huippunsa Mikkelissä näillä hetkillä, tai ovat jo saavuttaneet aiemmin. Tuuli on ollut hieman voimakkaampi kuin eilen. Kotipihalta (alle 2m) Skywatch Meteos antoi kokeilujakson aikana eilen 14m/s huipun. Lentoaseman keskituulihan on ollut siellä 10m/s luokkaa, mutta mittaus on kai mastossa ja länsituuli pääsee melko hyvin puhaltamaan pitkin kenttää.

Juuri äsken oma sääasema ("Radio Controlled" WH-1080, eli "Clas Ohlson") näytti 11,2m/s puuskan ja 4,4m/s keskituulta. En ole ihan varma miltä aikaväliltä keskituuli lasketaan, mutta mittausaikavälinä on 5 min ja näytön lukemat päivittyvät alle minuutin välein. Tämäkin mittaus on toistaiseksi alle 2m korkeudella. Iltapäivän ulkoilu myös vahvisti tavanomaisen keskituulen: vain puuskissa tuuli tuntui. Yhtään tuulituhoa en ole nähnyt, tosin en ole paljon ympäristöä vielä kierrellytkään.

Lumirakeita satoi tänään klo 19-20 välillä, kun olin kaupassa. Oli kuin styrox-murua hyvin ohuelti maan pinnalla ja auton katolla. Ei kai erikoista, mutta harvemmin noita näkee.

T: Sami Jumppanen

-- 
Sami Jumppanen
[photo/music/blog/info] http://samijum.pp.fi

--
Myrskybongareiden sdhkvpostilista: myrskybongarit-l@ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html