Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: A-J Punkka (prokyon_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 09.11.2011



Moi. Kuten aiemmissa viesteissä on tullut ilmi, Ilmatieteen laitoksen ja Ursan välisiin yhteistyöprojekteihin on tulossa muutoksia. Muutosten taustalla on parikin eri syytä.

  1. Ilmatieteen laitoksen havaintotarve on siirtymässä (ainakin toistaiseksi) raetuotteiden validoinnista isojen rakeiden havaintojen keruuseen.
  2. Kumpikin osapuoli, sekä IL että Ursa haluavat tiivistää yhteistyötä.

Jatkossakin yhteistyö tulee perustumaan win-win-asetelman hakemiseen, jossa IL saa projektiin osallistujilta havaintoja ja projektiin osallistujat vastalahjana säädataa. Näin ollen projekteissa on ollut ja tulee jatkossakin olemaan havainto/aktiivisuusvelvollisuus.

IL-Ursa-sähköpostinvaihdon perusteella olemme päätymässä kesäksi 2012 seuraavanlaiseen järjestelyyn:

  1. RaPu-projekti nykymuodossaan päättyy. Ensi kesäksi uuteen projektiin otetaan mukaan edellisvuosien havaitsijoita, joiden havaintoaktiivisuus yli pitkähkön ajan tarkasteltuna ylittää myöhemmin määriteltävän rajan. Lisäksi projektiin otetaan täysin uusia havaitsijoita. Jakeluun tuleva data sisältää raetuotteen, isojen rakeiden tuotteen sekä yhdistelmätutkakuvan salamatietoineen. Aktiivisuusseurantaa löysätään siten, että tarkastelu tehdään vain kokonaisen tai puolikkaan kauden pituisille jaksoille. Tarkastelussa huomioidaan kaikki tietokantaan kirjatut havainnot ? siis muutkin kuin rakeita tai raetuotteita koskevat. Käytännössä tämä tarkoittaa vähän vähemmän dataa, mutta myös vähemmän kyttäystä ja stressaamista raporttien lähettämisessä.
  2. TATSI-projekti jatkuu ja on avoin uusille osallistujille. Osallistujamäärää pyritään lisäämään 20-30 henkilöön, jolloin vastuujaksot jäisivät selvästi viime kesiä lyhyemmiksi. Osallistujien ympärivuotiseen käyttöön pyritään tuomaan myös aiempaa enemmän havaintodataa. TATSIin osallistuminen edellyttää kuitenkin aiempaa hyvää aktiivisuutta RaPu-projektissa (tai sitä seuraavassa projektissa). Lisäksi TATSIin osallistuvien aktiivisuutta seurataan myös kesien mittaan.

Sertifiointi on oma kokonaisuutensa. Eli projekteihin voi osallistua jatkossakin ilman, että käy sertifiointikokeessa. Toisaalta sertifioinnin saamiseksi saatetaan kuitenkin edellyttää aktiivista osallistumista vuodenparin  ajan jompaankumpaan projektiin.

Esitetyt muutokset tarjoavat mahdollisuuksia aiempaa monipuolisempaan yhteistyöhön IL:n kanssa. Osa väestä voi tehdä havaintoja väljemmin RaPua seuraavassa projektissa, osa voi panostaa TATSIn kautta vähän enemmän, kun taas vakavimmat harrastajat voivat hankkia lisäksi sertifioinnin ja tehdä vaikkapa tuhojälkitutkimuksia IL:lle.

Aivan kuten muutkin harrastukset, myös tämä perustuu vapaaehtoisuuteen. Bongata voi oikein hyvin ilman minkäänlaista säädataa ja havaintovelvollisuuksia. Datapolitiikka on menossa Euroopassa vapaampaan suuntaan ja itse veikkaan, että lähivuosina koko valtakunnan tasolla on saatavilla kohtalaisen hyvällä ajallisella ja paikallisella erotuskyvyllä tavanomaista dBZ-dataa. Osalle bongareista tämä tulee riittämään täydellisesti - ja hyvä niin. Jatkossakaan vapaassa jakelussa tuskin nähdään erityistuotteita tai varsinkaan testissä olevia tuotteita. Jos haluaa päästä kurkkimaan näitä, paras vaihtoehto on tulevinakin vuosina lähteä mukaan IL:n ja Ursan yhteistyöprojekteihin.

Vuoden 2012 projekteista tarkemmin talven mittaan sekä kevätkoulutuksessa.

A-J

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l@ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html