Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Esa Palmi (esa.palmi_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 30.10.2011



Moi,

Syystapaaminen on taas vietetty. Kiitos kaikille osallistujille! Tunnelma oli taas totutun leppoisa ja ohjelma laadukasta. Ja mukavasti saimme taas joukkoomme uusia naamoja :)

Jaostokokouksessa valittiin uudet toimihenkilöt vuodelle 2012: Vetäjä: Matias Takala
Apuvetäjä: Esa Palmi
Mediavastaava: Janne Kommonen
Havaintokantavastaava: Panu Lahtinen

Ensi keväänä järjestetään taas kevätkoulutus. Kevätkoulutuksesta tulee lisää tietoa listalle muutaman viikon sisällä, kunhan A-J Punkka ehtii informoida asiasta.

Nykymuotoinen RaPu-projekti on päättymässä. Jokaisella projektilla on alku ja loppu, joten nyt on aika suunnistaa kohti uudenlaisia projekteja. Uudenlaisessa RaPussa keskitytään todennäköisesti isompien rakeiden seurantaan ja tämän myötä myös TATSI-projektia voidaan laajentaa. Havainnoitsijamäärää todennäköisesti supistetaan noin 30-50 havaitsijan joukkioksi. Kaiken lähtökohtana on havaintoaktiivisuus. Mitään ei ole kuitenkaan lopullisesti lyöty lukkoon, vaan uusien projektien muodot täsmentyvät kevätkoulutukseen mennessä. Ehdotuksia ja kommentteja projekteista voi antaa listalle, jaostopostiin (myrskybongaus ät ursa.fi) tai A-J Punkalle (punkka ät gmail.com).

Myös pitkään puhuttu bongarien sertifiointi on nyt toteutumassa. Suunnitelmissa on järjestää kevätkoulutuksessa koe sertifioitaville harrastajille. Vaatimuksena ensimmäisellä koekierroksella olisi havaintoja  harrastusaktiivisuus menneiltä vuosilta sekä tietenkin oma halukkuus asian. Asiasta tulee myös lisätietoa myöhemmin.

Jaoston lahjoituksena saamat Vaisalan sääasema sekä ohjauskone sääasemalle ja salamapaikantimelle ovat tällä hetkellä Janne Kommosella. Jannen on tarkoitus aikataulujensa puitteissa asentaa softat kuntoon ja sääasema asennetaan Ursan käyttöön Artjärven havaintokeskukseen todennäköisimmin ensi vuoden aikana. Lisätietoja kyseisestä sääasemasta: http://www.hobeco.net/pdf/WXT510.pdf

Myrskybongausjaosto on anonut ensi vuodeksi lisärahaa Blitzortung-salamapaikantimen hankintaan. Lisätietoa kyseisestä paikantimesta löytyy Panun toukokuisesta listaviestistä: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/6425.html

--
-Esa-

--

Myrskybongareiden sdhkvpostilista: myrskybongarit-l@ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html