Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Leevi Korpela (leevikorpela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 10.10.2011



Heräsin jostain syystä vähän ennen puoli viittä aamuyöllä. Kuulin sateen alkavan ja se voimistui. Hetken perästä kattoikkuna alkoi pitää meteliä. Onpas rankkaa sadetta ajattelin, ei kai nyt rakeita sentään? Rankinta vaihetta kesti ehkä kolme-neljä minuuttia ja sitten sade hellitti. Varmuuden vuoksi pistäydyin ulkona, ja astuessani pihakiveyksen päälle se tuntui oudon karhealta, kuin sepelinmurusia olisi kengän alla. Muruset olivat tosiaan rakeita, 4-5 millisiä epämuodostuneita jäärakeita. Varmistin asian viemällä muutaman jyväsen kunnon valoon, kirkkaita olivat. Ilmankos eivät maasta erottuneet valkoisina.

Saman tien tarkistin sademittarin, kertymä 3 mm. Kännykästä silmäilty Testbed näytti kapeaa voimakkaamman sateen nauhaa jostain Orimattilan puolelta pohjoiseen. Varsinainen sadealue näytti olevan tulossa poutahetken jälkeen lounaasta.

Enpä ole ennen törmännyt vastaavaan kuurotyypin raesateeseen lokakuussa ja vielä keskellä yötä. Keveitä "styroxpalloja" on kyllä tullut nähtyä kylmän ilmamassan kuuroissa. Olisipa vielä ukkonen räväyttänyt kerran-pari, niin sääelämys olisi täydentynyt. Merellä ja Virossa näyttää olleen joitakin salamoita. Joku voisi kertoa, kannattaako laittaa havaintokantaan faktat, isoista rakeista ei kuitenkaan ollut kyse. Nastolan kohdilla, mutta havaintopaikkaani hieman etelämpänä oli pari sinistä pikseliä rapututkassa.

syysterveisin Leevi

--
Myrskybongareiden sdhkvpostilista: myrskybongarit-l@ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html