Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Tom Eklund (tom.eklund_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 11.08.2011



Eteläisellä Pirkanmaalla Viialassa näkyy myös välkettä kaakossa/idässä, aikalailla suoraan Jupiterin alla. Kävin kahden maissa ulkona muutaman minuutin patsastelemassa katulamppujen alla ja noin 5 minsaan näkyi ehkä ainakin yhtä monta heikkoa tai vieläkin heikompaa välähdystä ko. suunnassa. Jos jupiteria ja rapukuvia käyttää suuntimiseen, niin voisi melkein tehdä päätelmän, että nuo välähdykset tulivat Venäjän rannikolla olevista ukkosista. Etelän aiemmin ukkostellut pilvimössö tai lähinnä sen tämä reuna näkyy tänne jo ihan kunnon pilvinäkin.

t. Tom E.

2011/8/11 Sami Jumppanen <sami.jumppanen@gmail.com>:
> Hei,
> Mikkelissä näkyy välkettä kaakon taivaalla, muutaman kerran minuutissa, välillä ihan kivoja sarjoja. En ole päässyt vielä nettiin katsomaan missä asti salamoi, puhelimen selain ei nyt juuri tietenkään toimi. Väläykset ovat niin kirkkaita, että ne valaisevat talojen seiniä. Ensimmäisen väläyksen näinkin heijastuksena, ja heti pää pyöri ympäri taivasta etsien meteorin vanaa. Seuraava väläys paljasti kyseessä olevan ukkonen. Takapiha on pimeä, mutta silmät eivät olleet vielä täysin sopeutuneet hämärään. Olin tullut normaalin sisävalaistuksen alta ulos vasta noin viisi minuuttia aiemmin.
>
> T:Sami Jumppanen
>
>
> --
> Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l@ursa.fi ***
> Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
> Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html
>

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l@ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html