Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Quna quunkehra (quunkehra_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 29.07.2011


Heips, Tänään olikin kahden chasen päivä. Aamupäivällä ukkonen rankkasateineen tuli kodin päälle, joten päätimme lähteä etsimään paikkaa mistä näkisi muutakin kuin välkettä vesiseinän takaa. Ensin ajoimme Helsinki-Vantaa lentokentän näköalapaikalle Katriinantielle. Siellä saimme ihailla salamointia sateettomalta alueelta. Nopeasti iskut tulivatkin niin lähelle että palasin autoon. Ei tuntunut kovin turvalliselta seistä korkealla kalliolla, toisella puolella kiitoradat ja toisella peltoa. Kun sade saavutti meidät, lähdimme ajamaan kohti Tuusulaa. 45 -tien varrelta löysimmekin sopivan paikan kuvata lähestyvää salamointia. Sateen jälleen saavuttaessa meidät päätimme lähteä ajelemaan kotiin. Vettä alkoi satamaan jo niin kovaa ja tiet tulvimaan että oli fiksuinta välttää moottoritietä ja ajella pikkutietä kotiin. Maaseutumatkailua samalla

Illalla seurasimme kuinka lounaassa Porkkalan suunnalla oli jatkuvaa, lähes paikallaan pysyvää ukkostelua. Pitkään arvoimme lähteäkkö vaiko eikö, mutta into voitti väsymyksen ja taas kamat autoon. Pitkään ei tarvinnutkaan ajaa kun edessä avautui tumma taivas ja alkoi salamointi. Ajeltiin tietä 52, jonka ennalta tiesimme olevan haasteellinen chasea ajatellen. Kartan avulla löysimme hyvän peltoaukean Sunnanvikistä. 52:lta ei tarvinnut poiketa kuin muutama kilometri. Sinne jäimme katsomaan salamointia lähes sateettomalta paikalta, niin pitkään kunnes solu mateli länteen mössähtäen. Hyvillä mielin kotiin taas. Taisi olla kesän ensimmäinen chase ilman corepunchia... Eli ihan nappiin meni päivä, ei bustolaa... Chasen onnistumisprosentti pysyy edelleen sadassa, mutta kuinka kauan?
Videoita ja kuvamatskua myöhemmin. Terkuin Susanna Lintumäki-Kuosmanen ja Petri Tynkkynen

--
Myrskybongareiden sdhkvpostilista: myrskybongarit-l@ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html