Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Anne Pöyhönen (anne.poyhonen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 04.07.2011



Ydinvoimalatyömaan yli tuli kunnon tulvivat sateet ja päällä jyrisevät ukkoset: 10 km pohjoisempana salamasta jyrinään kesti vain sekunnin, jos sitäkään. Kamala meteli ihan yläpuolella, ihme ettei mihinkään iskenyt, tosin tuosta työmaasta en tiedä, talon ympärillä sensijaan puut säästyi. Kyläraitilla ainakin yksi katkennut iso koivu.

Vettä tuli enemmän kuin aisaa, 40 mm sademittari meni tukkoon ensimmäisen 20 minuutin aikana, ja vettä tuli samaa tahtia vielä 10 min, ja noin puolen tunnin tauon jälkeen toiset 30 min ihan yhtä kovaa. Ihan mahdoton sanoa paljonko tuli, pihalla näytti olevan 5 cm kerros vettä koko ajan, ei se ehtinyt mennä minnekään kun katolta tuli lisää ja taivaaltakin solkenaan. Pieniä rakeitakin oli joukossa. Ja se jyrinä - aivan pään päällä pitkän aikaa, monta salamaa minuutissa, lukumäärää ei tosin seurannut enää kukaan. 40 vuoteen ei ole näin pahaa keliä kylässä ollut.

Pitää tehdä maastokierros huomenna, jos vaikka sittenkin iski johonkin.

Anne

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l@ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html